Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Διευκρινίσεις για εξαγορές - αύξηση

Τη παρούσα στιγμή δεν υπάρχει κάποια συμφωνία ή διαπραγμάτευση για εξαγορά Τράπεζας στην Ελλάδα ή στην Αίγυπτο επισημαίνει με επιστολή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα. Επίσης τονίζει ότι δεν αληθεύει και η πληροφορία για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 700 ως 1 δισ. ευρώ.

Πειραιώς: Διευκρινίσεις για εξαγορές - αύξηση
Τη παρούσα στιγμή δεν υπάρχει κάποια συμφωνία ή διαπραγμάτευση για εξαγορά Τράπεζας στην Ελλάδα ή στην Αίγυπτο επισημαίνει με επιστολή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα.

Επίσης τονίζει ότι δεν αληθεύει και η πληροφορία για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 700 ως 1 δισ. ευρώ.

Οπως επισημαίνεται στην επιστολή, η Τράπεζα Πειραιώς έχει πολλές φορές γνωστοποιήσει τη στρατηγική επέκτασής της στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, την οποία προτίθεται να υλοποιήσει τόσο μέσω λειτουργικής ανάπτυξης του δικτύου της όσο και μέσω κατάλληλων εξαγορών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα καταβάλλει συνεχή προσπάθεια για εντοπισμό πρόσφορων στόχων εξαγοράς στις χώρες στρατηγικής στόχευσης και συχνά λαμβάνει οικονομικά στοιχεία αλλοδαπών τραπεζικών εταιρειών για διερεύνηση τυχόν αρχικού της ενδιαφέροντος.

Τη στιγμή, όμως, αυτή δεν υπάρχει κάποια συμφωνία ή διαπραγμάτευση για εξαγορά Τράπεζας στην Ελλάδα ή στην Αίγυπτο, όπως διατείνεται το προαναφερόμενο δημοσίευμα.

Συνακόλουθα, δεν αληθεύει και η πληροφορία για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς κατά ποσό από 700 εκ. έως 1 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v