Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Κόντρα με διεθνείς κολοσσούς για τη NΙΣ

Το ενδιαφέρον των ΕΛΠΕ για την εξαγορά της σερβικής εταιρίας πετρελαιοειδών ΝΙΣ επαναβεβαιώθηκε σε σημερινή συνάντηση ελληνοσερβικών επιχειρηματιών. Η σερβική ΝΙΣ αποτελεί έναν πλήρως καθετοποιημένο όμιλο πετρελαιοειδών.

ΕΛΠΕ: Κόντρα με διεθνείς κολοσσούς για τη NΙΣ
Το ενδιαφέρον των ΕΛΠΕ για την εξαγορά της σερβικής εταιρίας πετρελαιοειδών ΝΙΣ επαναβεβαιώθηκε σε σημερινή συνάντηση ελληνοσερβικών επιχειρηματιών.

Ο αρμόδιος υπουργός για την ιδιωτικοποίηση P. Boubalo στο περιθώριο της συνάντησης αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του ελληνικού ομίλου για την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας και επισήμανε ότι ο διαγωνισμός αναμένεται για το φθινόπωρο.

”Η σερβική κυβέρνηση αναμένει τις υποδείξεις του συμβούλου ιδιωτικοποίησης Merrill Lynch για το εάν η εταιρία θα πωληθεί κομμάτι - κομμάτι ή ενιαία” δήλωσε ο κ. Boubalo

Το ενδιαφέρον για την ΝΙΣ επιβεβαιώνουν με δηλώσεις στο euro2day.gr ανώτατα στελέχη του ομίλου των ΕΛΠΕ σημειώνοντας ότι ακόμα βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο και η κατάληξη θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις της σερβικής κυβέρνησης.

Το ενδιαφέρον, σύμφωνα με τα στελέχη, εστιάζεται στον τομέα της διύλισης και της εμπορίας εμφανίζονται ωστόσο ανοικτοί και για το upstream. Επίσης επιβεβαίωσαν συζητήσεις με την ΟΜV και την ουγγρική Mal για την από κοινού συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Ενδιαφέρον για την εταιρία έχει εκφραστεί από μεγάλες ρωσικές, κινέζικες και πολωνικές επιχειρήσεις.

Η σερβική ΝΙΣ αποτελεί έναν πλήρως καθετοποιημένο όμιλο πετρελαιοειδών με 10 θυγατρικές εταιρίες και δραστηριότητες από την έρευνα υδρογονανθράκων έως τον εφοδιασμό με τελικά προϊόντα μέσω αλυσίδας 500 πρατηρίων, ενώ απασχολεί 17.000 εργαζομένους.

Χρύσα Λιάγγου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v