Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Πρόστιμο από το Yπουργείο Ανάπτυξης (update)

Με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου και του γενικού γραμματέα Καταναλωτή Θανάση Σκορδά επιβλήθηκε στον ΟΤΕ πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ για παράβαση των διατάξεων περί προστασίας καταναλωτή.

ΟΤΕ: Πρόστιμο από το Yπουργείο Ανάπτυξης (update)
Με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου και του γενικού γραμματέα Καταναλωτή Θανάση Σκορδά επιβλήθηκε στον ΟΤΕ πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ για παράβαση των διατάξεων περί προστασίας καταναλωτή.

Ύστερα από επώνυμη καταγγελία καταναλωτή που προσέφυγε στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία OTESERVICE (που ανήκει στον OTE) διαφήμιζε σε έντυπό της υπηρεσίες, που όμως, σύμφωνα με την καταγγελία, τελικά δεν παρείχε.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο καταναλωτής κατήγγειλε ότι η ΟΤΕSERVICΕ δεν του παρείχε ως όφειλε τη συνδρομητική υπηρεσία για την οποία κατέβαλε αντίτιμο και αφορούσε στην επισκευή της τηλεφωνικής του συσκευής, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Μετά τη διαπίστωση αυτή και αφού προηγουμένως ζητήθηκε η άποψη τόσο του ΟΤΕ όσο και του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας, το υπουργείο Ανάπτυξης, έχοντας ως προτεραιότητα την ανάγκη προστασίας του καταναλωτικού κοινού, προχώρησε στην επιβολή του παραπάνω προστίμου.

---Tι απαντά ο ΟΤΕ

Σχετικά με το θέμα του προστίμου που επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης στον ΟΤΕ, μετά από επώνυμη καταγγελία συνδρομητή για την υπηρεσία ΟΤΕ Service και αφορά στην συντήρηση της τηλεφωνικής συσκευής από τον ΟΤΕ, διευκρινίζουμε τα εξής:

Με την υπηρεσία ΟΤΕ Service ο ΟΤΕ παρέχει στους πελάτες του:

• Επισκευή της τηλεφωνικής συσκευής, ακόμη και αν δεν την έχουν προμηθευτεί από τον ΟΤΕ.

• Προσωρινή αντικατάσταση της συσκευής με άλλη μέχρι να επισκευαστεί.

• Άμεση αντικατάστασή της, ακόμη και με καινούργια, σε περίπτωση που δεν επισκευάζεται. Τοποθέτηση της τηλεφωνικής συσκευής, σε περίπτωση νέας σύνδεσης ή μεταφοράς καθώς και παροχή ειδικής πρίζας, τύπου ΟΤΕ, για τον εύκολο εντοπισμό τυχόν βλάβης.

Η τηλεφωνική συσκευή του συγκεκριμένου πελάτη ήταν συσκευή φαξ που δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις της υπηρεσίας ΟΤΕ Service.

Ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξε παρόμοια περίπτωση παρερμηνείας των παρεχομένων υπηρεσιών που αναγράφονται στο σχετικό ενημερωτικό έντυπο.

Παρόλα αυτά έχουν ήδη δρομολογηθεί διαδικασίες αναμόρφωσης του σχετικού εντύπου έτσι ώστε να αποφευχθούν ανάλογες παρερμηνείες στο μέλλον.

Οι νομικές υπηρεσίες του ΟΤΕ μελετούν το θέμα για τη διασφάλιση των συμφερόντων του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v