Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πως διαμορφώνεται η μετοχική σύνθεση στο Αλουμίνιο

Στο 46,8% ανέρχεται η συμμετοχή του Μυτιληναίου στο Αλουμίνιο της Ελλάδος, μετά την πώληση ποσοστού της εταιρίας και την άσκηση της option για την εξαγορά του 7,18% από την Alcan Beta 2004.

Πως διαμορφώνεται η μετοχική σύνθεση στο Αλουμίνιο
Στο 46,8% ανέρχεται η συμμετοχή του Μυτιληναίου στο Αλουμίνιο της Ελλάδος, μετά την πώληση ποσοστού της τελευταίας και την άσκηση της option από τον Μυτιληναίο για την εξαγορά του 7,18% από την Alcan Beta 2004.

Eιδικότερα η Morgan Stanley γνωστοποίησε ότι στις 31.3.2006 προέβη σε πώληση μετοχών του Αλουμινίου της Ελλάδος με αποτέλεσμα το ποσοστό συμμετοχής της επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας να κατέλθει από 6,95% σε 4,45%, με αντίστοιχη μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής της επί του συνόλου των μετοχών της εταιρίας.

Η Pechiney γνωστοποίησε ότι μετά από πώληση του συνόλου των μετοχών που κατείχε η ελεγχόμενη από αυτήν εταιρία Alcan Beta 2004 στις 31.3.2006, το ποσοστό συμμετοχής της τελευταίας στο Αλουμίνιο μειώθηκε από 7,18% σε 0%, με αντίστοιχη μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής της επί του συνόλου των μετοχών της εταιρίας.

Η απευθείας συμμετοχή της Pechiney επί του μετοχικού κεφαλαίου του Αλουμινίου ήταν και παρέμεινε μηδενική.

Εξάλλου ο Μυτιληναίος γνωστοποίησε ότι στις 31.3.2006 προέβη σε πώληση μετοχών του Αλουμινίου με αποτέλεσμα το ποσοστό συμμετοχής της επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας να κατέλθει από 45,958% σε 40,628%, με αντίστοιχη μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής της επί του συνόλου των μετοχών της εταιρίας.

Παράλληλα ενημερώνει πως μετά από εξάσκηση δικαιώματος προαιρέσεως (put option) της εταιρίας Alcan Beta 2004 απέκτησε μετοχές του Αλουμινίου με αποτέλεσμα το ποσοστό συμμετοχής της επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας να ανέλθει τελικώς από 40,628% σε 46,862%, με αντίστοιχη μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής της επί του συνόλου των μετοχών της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v