Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέες εξαγορές προσανατολίζεται η Εθνική Τράπεζα

Και νέες εξαγορές, χωρίς προς το παρόν να διευκρινίζεται αν θα εντοπίζονται εντός ή εκτός ελληνικών ορίων, προετοιμάζει η Εθνική. Ο πρόεδρός της κ. Τάκης Αράπογλου είναι αποκαλυπτικός όταν αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα: ”Επιθυμούμε να διατηρούμε ρευστότητα” δήλωσε χθες ανακοινώνοντας το deal με τη Finansbank.

Σε νέες εξαγορές προσανατολίζεται η Εθνική Τράπεζα
Γ. Μαντέλας

Και νέες εξαγορές, χωρίς προς το παρόν να διευκρινίζεται αν θα εντοπίζονται εντός ή εκτός ελληνικών ορίων, προετοιμάζει η Εθνική.

Ο πρόεδρός της κ. Τάκης Αράπογλου είναι αποκαλυπτικός όταν αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα: ”Επιθυμούμε να διατηρούμε ρευστότητα”, δήλωσε χθες ανακοινώνοντας το deal με τη Finansbank, ”για να κάνουμε αυτές τις κινήσεις”.

Έτσι εξηγείται εν μέρει και το γεγονός της μεγάλης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 3 δισ. ευρώ, στην οποία θα προχωρήσει η τράπεζα στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Καλά πληροφορημένες πηγές μάλιστα επιμένουν ότι οι στόχοι αυτοί δεν περιορίζονται στη σερβική Panonska Βanka ή στη ρουμανική CEC, αλλά αφήνουν να εννοηθεί ότι επίκεινται κι άλλες εκπλήξεις, αναλόγου μεγέθους με αυτή της Finansbank.

Τα σενάρια αυτά μπαίνουν σε φάση υλοποίησης από σήμερα το πρωί κιόλας, με την επιστροφή του κ. Αράπογλου και των συνεργατών του από την Πόλη, όπου μετέβησαν χθες το βράδυ για να δώσουν το ”παρών” σε εκδήλωση (πρόκειται για δεξίωση με ”υψηλές” συμμετοχές) που πραγματοποίησε η διοίκηση της Finansbank, με αφορμή το deal της με την Εθνική.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη της ξεκινούν από αυτή την εβδομάδα σειρά επαφών με μεγάλα ξένα funds, προκειμένου να τα ενημερώσουν για το στρατηγικό βήμα στην Τουρκία, αλλά και για τα επόμενα που ετοιμάζονται. ”Τα κεφάλαια υπάρχουν” είναι η μόνιμη επωδός.

Σε ό,τι αφορά την –όποια– ”παρέμβαση” του υπουργείου Οικονομίας αναφορικά με το deal της Finansbank, όπως επιμένουν από την Εθνική, ήταν καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα. Το υπουργείο απλώς έδωσε τη συγκατάθεσή του και περίμενε –κι αυτό– τις όποιες εξελίξεις.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται τώρα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Το γεγονός ότι είναι εγγυημένη από τους αναδόχους της, σε συνδυασμό με το μεγάλο ύψος της, μπορεί να κρύβει κι άλλες –θετικές για την αποκρατικοποιημένη Εθνική– εκπλήξεις...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v