Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eθνική, Alpha στον επόμενο γύρο για Panonska Banka

Η Σερβία προεπέλεξε την Δευτέρα έξι ξένες τράπεζες και τους προσκάλεσε να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά ποσοστού 87,39% της Panonska Banka, της 12ης μεγαλύτερης σερβικής τράπεζας βάσει ενεργητικού. Mεταξύ αυτών συγκαταλέγονται η Εθνική και η Alpha.

Eθνική, Alpha στον επόμενο γύρο για Panonska Banka
Η Σερβία προεπέλεξε την Δευτέρα έξι ξένες τράπεζες και τους προσκάλεσε να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά ποσοστού 87,39% της Panonska Banka, της 12ης μεγαλύτερης σερβικής τράπεζας βάσει ενεργητικού, μεταδίδει το Reuters.

Η Αρχή Αποκατάστασης Τραπεζών είπε ότι οι ελληνικές Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα, η αυστριακή Austria Creditanstalt, η ουγγρική MKB, η ιταλική Sanpaolo IMI S.p.A και η πολωνική PKO Bank Polski S.A προκρίθηκαν για να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές.

”Το επόμενο στάδιο της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης θα ξεκινήσει σε μερικές εβδομάδες με την πρόσκληση των εν δυνάμει επενδυτών να πραγματοποιήσουν λεπτομερή οικονομικό και νομικό έλεγχο”, είπε η αρχή.

Το ενεργητικό της Panonska διαμορφώθηκε στα 126,8 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2005. Το υπόλοιπο ποσοστό 12,6% ανήκει σε μικρομετόχους.

Η Panonska είναι μεταξύ λίγων σερβικών τραπεζών που έχουν απομείνει στις οποίες η κυβέρνηση κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό και επιθυμεί να το πωλήσει σε στρατηγικό επενδυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v