Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Αποδεκτή η ΔΠ για τίτλους 182 εκατ.

Αποδεκτή έκαναν την δημόσια πρόταση της Alpha Bank οι κάτοχοι τίτλων μειωμένης εξασφάλισης ύψους 182,093 εκατ. ευρώ. Στα 103 εκατ. το όφελος για τα κεφάλαια Core Tier I της τράπεζας.

Alpha: Αποδεκτή η ΔΠ για τίτλους 182 εκατ.

Αποδεκτή έκαναν την δημόσια πρόταση της Alpha Bank οι κάτοχοι τίτλων μειωμένης εξασφάλισης της τράπεζας, συνολικού ύψους 182,093 εκατ. ευρώ.

Το όφελος για τα κεφάλαια Core Tier I της τράπεζας ανέρχεται στα 103 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της τράπεζας: "Σε συνέχεια της από 19 Απριλίου 2013 Ανακοίνωσής της, η Alpha Bank ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα της πρόσκλησής της προς τους κατόχους υφιστάμενων τίτλων βασικών ιδίων κεφαλαίων (Tier One Securities), υφιστάμενων τίτλων κύριων στοιχείων συμπληρωματικών ιδίων κεφαλαίων (Upper Tier II Securities) και υφιστάμενων τίτλων μειωμένης εξασφάλισης (Lower Tier II Securities), για αγορά των Τίτλων από την Τράπεζα με καταβολή τοις μετρητοίς.

Οι Προτάσεις απευθύνθηκαν υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις, που περιλαμβάνονται στο από 19 Απριλίου 2013 πληροφοριακό σημείωμα που συνέταξε η Τράπεζα, και η ισχύς τους παρήλθε στις 9 Μαΐου 2013, στις 5μ.μ. (ώρα Κεντρικής Ευρώπης). Λέξεις με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα που χρησιμοποιούνται στην παρούσα ανακοίνωση αλλά δεν ορίζονται εντός αυτής έχουν το νόημα που τους αποδίδεται στο Πληροφοριακό Σημείωμα.

Η Τράπεζα ανακοινώνει διά της παρούσας ότι αποφάσισε να κάνει δεκτό το 100% των Τίτλων που προσφέρθηκαν εγκύρως για αγορά σύμφωνα με τις Προτάσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των Προτάσεων, και την κατά μέσο όρο αποδοχή τους σε ποσοστό ύψους 57.61%, η Τράπεζα αναμένεται να πραγματοποιήσει κέρδος και να επιτύχει επαύξηση των κυρίων στοιχείων των Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (Core Tier I) κατά περίπου €103εκ. και του αντίστοιχου δείκτη κατά 18 μονάδες βάσης.

Η σχετική Πληρωμή της Τιμής Επαναγοράς (Purchase Price Payment) και των Δεδουλευμένων Ποσών (Accrued Payment) (εφόσον υφίστανται) θα γίνει στους κατόχους Τίτλων, των οποίων οι Τίτλοι έγιναν αποδεκτοί για αγορά, κατά την Ημερομηνία Διακανονισμού.

Η 14η Μαΐου 2013 αναμένεται να είναι η Ημερομηνία Διακανονισμού.

Η HSBC Bank plc και η J.P. Morgan Securities plc ενεργούν ως Διαχειριστές της Προτάσεως και η Lucid Issuer Services Limited ως Εκπρόσωπος Αποδοχών.


Οι αναλυτικοί πίνακες με τους τίτλους και η ανακοίνωση της τράπεζας δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v