Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Τώρα μαζεύει και "κόρες" από Κύπρο

Η ανάληψη της θεματοφυλακής των Κύπρου ΑΕΔΑΚ και ΑΧΕΠΕΥ από την Πειραιώς, τα στοιχεία που ζήτησε και η διαφαινόμενη εξαγορά.

Πειραιώς: Τώρα μαζεύει και κόρες από Κύπρο
Στον όμιλο Πειραιώς είναι πιθανόν να καταλήξουν τελικώς η Κύπρου ΑΕΔΑΚ και η Κύπρου Χρηματιστηριακή καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται κινητικότητα στις επαφές μεταξύ των δύο τραπεζών.

Η Κύπρου Asset Management ΑΕΔΑΚ και η Κύπρου Χρηματιστηριακή δεν είχαν συμπεριληφθεί στα εν Ελλάδι στοιχεία ενεργητικού και παθητικού της Τράπεζας Κύπρου, τα οποία μεταβιβάστηκαν στην Πειραιώς.

Εκ των υστέρων, η Πειραιώς επιδεικνύει ενδιαφέρον για την εξαγορά τους.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή υπογράφηκε σύμβαση θεματοφυλακής μεταξύ της Κύπρου ΑΕΔΑΚ και της Κύπρου Χρηματιστηριακής με την Τράπεζα Πειραιώς.

Έτσι, η Πειραιώς καθίσταται ο θεματοφύλακας των δύο εταιρειών και αυτό στην περίπτωση της Κύπρου Χρηματιστηριακής έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ταυτόχρονα, πληροφορούμαστε ότι η Πειραιώς ΑΕΔΑΚ ζήτησε από την Κύπρου ΑΕΔΑΚ και την Κύπρου Χρηματιστηριακή αναλυτικά στοιχεία, τα οποία συνήθως δίνονται όταν διενεργείται due diligence.

Ενδιαφέρον, προς το παρόν, δεν υπάρχει από την πλευρά της Πειραιώς για τη CPB ΑΕΔΑΚ καθώς η εταιρεία μένει στην υπό εκκαθάριση CPB και θα πρέπει να βγει διαγωνισμός πώλησης. Σε πώληση θα βγει και η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG) με «προίκα» την άδεια τραπεζικών εργασιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v