Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική:Σε αρχικό στάδιο το ενδιαφέρον της Fairfax

Η Εθνική Τράπεζα διευκρινίζει ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος της Fairfax Holdings αφορούσε τη συμμετοχή της μέχρι του ποσού του €1.5 δις στην ανακεφαλαιοποίηση του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.

Εθνική:Σε αρχικό στάδιο το ενδιαφέρον της Fairfax
Η Εθνική Τράπεζα, απαντώντας σε νεώτερη ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια χθεσινής ανακοινώσεως της, διευκρινίζει ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος της Fairfax Holdings αφορούσε τη συμμετοχή της μέχρι του ποσού του €1,5 δισ. στην ανακεφαλαιοποίηση του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.

Η προαναφερθείσα εκδήλωση ενδιαφέροντος παρέμεινε σε αρχικό στάδιο μια που απαιτούσε επί μέρους μεταβολές επί του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου ανακεφαλαιοποίησης των συστημικών τραπεζών οι οποίες, ούτως ή άλλως, εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων της Εθνικής Τράπεζας.

Το ενδιαφέρον του hedge fund Fairfax για την Εθνική έχει επισημανθεί από το Euro2day  με τη σημείωση βέβαια ότι Fairfax, Ross, Fidelity και Capital θα προχωρούσαν σε κίνηση αντίστοιχη με αυτή που έκαναν στην περίπτωση της Bank of Ireland μόνο αν δινόταν λύση στο πρόβλημα της αρνητικής καθαρής θέσης.

Με δεδομένο ότι λύση μέχρις στιγμής δεν έχει δοθεί και τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει απελπιστικά για αλλαγές αν δεν έχουν οριστικά κλείσει, το ενδιαφέρον της Fairfax Holdings αφορά πλέον περισσότερο στην απόκτηση θυγατρικών του ομίλου Εθνικής μετά και την απόκτηση του ελέγχου της Eurobank παρά στη συμμετοχή του στην ΑΜΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v