Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς:Το πληροφοριακό δελτίο της ΔΠ για Γενική

Το πληροφοριακό δελτίο της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της Γενικής Τράπεζας έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα Πειραιώς. Τα σχέδια απορρόφησης και οι θυγατρικές.

Πειραιώς:Το πληροφοριακό δελτίο της ΔΠ για Γενική
Με στόχο την απορρόφηση της Γενικής τρέχει η δημόσια προσφορά της Πειραιώς για την απόκτηση 159.731 κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της Γενικής Τράπεζας που αντιστοιχούν στο 0,92% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Όπως αναφέρει το πληροφοριακό δελτίο, η Πειραιώς αποσκοπεί στην απορρόφηση της Γενικής και με δεδομένο ότι κατέχει ήδη το 99,08% του μετοχικού της κεφαλαίου δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze out) για τις μετοχές που θα παραμείνουν σε ελεύθερη διασπορά, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης.

Αναφορικά με τις θυγατρικές της Γενικής, η Πειραιώς προτίθεται να προχωρήσει σε απορρόφηση της Γενικής Χρηματοδοτικής Μίσθωσης A.E. από τη θυγατρική της Πειραιώς Leasing Χρηματοδοτικές Μισθώσεις Α.Ε, ενώ οι εταιρείες Γενική Ενημέρωσης και Ρύθμισης Α.Ε. και Γενική Ασφαλιστική Πρακτόρευση Α.Ε. έχουν ήδη διακόψει τις δραστηριότητές τους.

Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις 9μήνου 2012, o Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας της Γενικής, σε επίπεδο ομίλου και εταιρικά, κατά την 30ή/9/2012 ανήλθε σε 5,20% και 8,48% αντίστοιχα, ενώ ο Δείκτης Ρευστότητας ανήλθε σε 15,93%.

Στον υπολογισμό του Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας έχει ληφθεί υπόψη και προκαταβολή για μελλοντική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €60 εκατ. Η Γενική, με την καταβολή ποσού 290 εκατ. ευρώ από τον απερχόμενο βασικό μέτοχο, Societe Generale S.A., τον Δεκέμβριο του 2012, προορισμένου για μελλοντική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, εκτιμά ότι εξασφαλίζεται η συνέχιση της δραστηριότητάς της για τα επόμενα χρόνια.

Η εκτίμηση αυτή αποτυπώνεται στην επιστολή της Τράπεζας της Ελλάδος για τον υπολογισμό των κεφαλαιακών απαιτήσεων, με ημερομηνία 8/11/2012, η οποία κοινοποιεί την απόφαση 53/29/26.10.12 της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων.

Σημειώνεται ότι με βάση την Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος με τίτλο «Reporting the recapitalization and restructuring of the Greek Banking Sector» και ημερομηνία 27/12/2012, οι κεφαλαιακές ανάγκες της Γενικής ανέρχονται σε 281 εκατ. ευρώ.

Στο πληροφοριακό δελτίο επισημαίνεται ότι όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η Πειραιώς βρίσκεται σε συζητήσεις, σε βάση αποκλειστικότητας, με τη Millennium BCP αναφορικά με την πιθανή εξαγορά της θυγατρικής της Millennium Bank στην Ελλάδα. 

Η τιμή αγοράς που προσφέρει για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Γενικής Τράπεζας ανέρχεται σε 6,86 ευρώ ανά μετοχή τοις μετρητοίς. Η περίοδος για την αποδοχή της Δημόσιας Πρότασης θα διαρκέσει από τις 5/3/2013 έως και τις 2/4/2013.

Δείτε το Πληροφοριακό Δελτίο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v