Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Σήκωσε 700 εκατ. ευρώ

Έκλεισε σήμερα, αντί της Παρασκευής, το βιβλίο προσφορών για το νέο ομολογιακό δάνειο του ΟΤΕ. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,7 φορές, έχοντας συγκεντρώσει συνολική ζήτηση άνω των 1,9 δισ ευρώ.

ΟΤΕ: Σήκωσε 700 εκατ. ευρώ
Έκλεισε σήμερα, αντί της Παρασκευής, το βιβλίο προσφορών για το νέο ομολογιακό δάνειο του ΟΤΕ. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,7 φορές, έχοντας συγκεντρώσει συνολική ζήτηση άνω των 1,9 δισ ευρώ. Το ετήσιο τοκομερίδιο διαμορφώθηκε στο 7,875% πληρωτέο ανά εξάμηνο.

Ο ΟΤΕ άντλησε ποσό 700 εκατ. ευρώ, ενώ ως βάση είχε τοποθετηθεί το ποσό των 500 εκατ. ευρώ.

Η έκδοση του ομολογιακού δανείου βάζει τέλος στην περίοδο η οποία χαρακτηρίστηκε από τη δύσκολη πρόσβαση σε τραπεζικά κεφάλαια για το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων μεταξύ αυτών και του ΟΤΕ. Η προηγούμενη έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 500 εκατ. ευρώ είχε γίνει από τον ΟΤΕ τον Απρίλιο του 2011.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ δήλωσε:

«Η ζήτηση που εκδηλώθηκε για τα ομόλογα, με προσφορές που ξεπέρασαν τα 1,9 δισ. ευρώ, καταδεικνύουν την εμπιστοσύνη των αγορών στο στρατηγικό σχεδιασμό, τους εργαζομένους και τη Διοίκηση του ΟΤΕ. Με πάθος, πίστη και αφοσίωση όλοι μαζί οδηγήσαμε την εταιρεία μέσα από ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον σε μια ακόμη επιτυχία.

Αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης στον ΟΤΕ αναγνωρίζει τις προοπτικές των δυναμικών ελληνικών επιχειρήσεων που με σχέδιο και προγραμματισμό αντεπεξέρχονται στις δυσκολίες της εγχώριας αγοράς. Αποτελεί, επίσης, θετικό μήνυμα για τη χώρα και το άνοιγμα της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές».

Τα ομόλογα εκδίδονται από την OTE plc με την εγγύηση της ΟΤΕ ΑΕ, στο πλαίσιο του υφισταμένου Προγράμματος Έκδοσης Μεσομακροπρόθεσμων Ομολόγων (Global Medium Term Note Programme), ύψους 6,5 δισ ευρώ.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαπραγμάτευση των ομολόγων στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Η εκκαθάριση αναμένεται στις 7 Φεβρουαρίου 2013.

Την έκδοση των ομολόγων ανέλαβαν από κοινού οι τράπεζες BNP Paribas, Deutsche Bank και HSBC (joint bookrunners) και οι τράπεζες Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank Ergasias, Alpha Bank, Nomura, Credit Suisse και Citigroup (Co-Managers).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v