Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η BCP στηρίζει τη Millennium

Σήμερα η πορτογαλική τράπεζα θα προχωρήσει στην ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας της Millennium με το 1/3, περίπου 100 εκατ., της κεφαλαιακής ανάγκης που απαιτείται να ανέλθει ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας στο 8%.

Η BCP στηρίζει τη Millennium
Την στήριξή του στην θυγατρική Millennium Bank αποφάσισε o τραπεζικός πορτογαλικός όμιλος BCP. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα η πορτογαλική τράπεζα θα προχωρήσει στην ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας της Millennium με περίπου 100 εκατ. ευρώ. Συνολικά η Millennium χρειάζεται σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 300 εκατ. ευρώ, προκειμένου ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας να ανέλθει στο 8%.

Σε ό,τι αφορά την στρατηγική του ομίλου BCP, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως οι Πορτογάλοι αποφάσισαν να παραμείνουν, μέχρι νεωτέρας, στην ελληνική αγορά και να στηρίξουν την θυγατρική τους.

Μάλιστα, οι πληροφορίες υποστηρίζουν ότι υπήρξε και σχετική επικοινωνία της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος με τη διοίκηση της πορτογαλικής τράπεζας, στην οποία εξέφρασαν την απόφασή του να παραμείνουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι γίνεται ένας αγώνας δρόμου σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο με στόχο οι ξένες εταιρείες και τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, να μην αποσυρθούν τουλάχιστον στην δύσκολο αυτή καμπή που βρίσκεται η ελληνική οικονομία.

Στην απόφαση της BCP συνέβαλλε, χωρίς αμφιβολία και η πρόσφατη ανακεφαλαιοποίησή της από το πορτογαλικό Δημόσιο με CoCos ύψους 3 δισ. ευρώ, ενώ πραγματοποιεί και αύξηση μετοχικό κεφαλαίου ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ένταξη της Ελλάδος αλλά και της Πορτογαλίας στον Μηχανισμό Στήριξης η διοίκηση της BCP είχε αποφασίσει να πουλήσει την Millennium Bank, ωστόσο οι όποιες επαφές δεν απέδωσαν, καθώς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν διέθετε ρευστότητα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα που ζητούσαν ήταν ιδιαίτερα υψηλό για τα δεδομένα της ελληνικής τραπεζικής αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v