Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Σε διαπραγματεύσεις για τα ΚΑΕ

Η εταιρεία Folli Follie επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για συμφωνία σχετικά με τις δραστηριότητές της στον κλάδο καταστημάτων αφορολόγητων ειδών, επισημαίνοντας ότι ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία.

Folli Follie: Σε διαπραγματεύσεις για τα ΚΑΕ
Η εταιρεία Folli Follie Group βρίσκεται σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για συμφωνία σχετικά με τις δραστηριότητές της στον κλάδο καταστημάτων αφορολόγητων ειδών, όπως ανακοίνωσε.

Ειδικότερα, απαντώντας σε επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «ΑΞΙΑ» που ειδε το φώς της δημοσιότητας το Σάββατο 8 - Κυριακή 9 Σεπτεμβριου 2012, με τιτλο «Folli Follie Group: Προς Πώληση τα ΚΑΕ», ανακοίνωσε ότι στα πλαίσια της συνεχούς αναζήτησης νέων συνεργασιών, διερευνά τρόπους αξιοποίησης και ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της. Για το σκοπό αυτό, βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με αντικείμενο την επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με δραστηριότητες του ομίλου, όπως ο κλάδος των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών.

Οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται ομαλά ωστόσο δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία, επεσήμανε.

Διευκρίνισε, ακόμη, ότι οικονομικά και άλλα στοιχεία που αναφέρονται σε έτερα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στις ανωτέρω συζητήσεις.

Εφόσον επιτευχθεί συμφωνία, η εταιρεία θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σημειώνεται ότ η Αξία στο δημοσίευμά της ανέφερε ότι "σε συζητήσεις με μεγάλο ελβετικό όμιλο, εκ των κορυφαίων σχημάτων στον χώρο των Duty Free Shops, φέρεται να βρίσκεται το επιχειρηματικό σχήμα Folli Follie Group.

Αντικείμενο των επαφών, που κάποιοι τις χαρακτηρίζουν σε έναν βαθμό και ως προχωρημένες, μια και λαμβάνουν χώρα εδώ και περίπου 2 με 3 μήνες, είναι η πώληση από τον κ. Κουτσολιούτσο του τομέα των ΚΑΕ (Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών) στον ξένο όμιλο, που όπως είπαμε είναι ισχυρός στον χώρο αυτό.

Βέβαια, μετά τις τελευταίες συγχωνεύσεις και τον εταιρικό μετασχηματισμό του γκρουπ (συγχώνευση των Folli Follie, Elmec, ΚΑΕ με απορροφώσα την εταιρεία ΚΑΕ), είναι κάπως μπλεγμένα τα πράγματα από μετοχικής πλευράς, ωστόσο, όπως λέγεται στην αγορά, όλα μπορούν να γίνουν εάν υπάρχει λόγος, ακόμα και μια απόσχιση δραστηριοτήτων".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v