Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΥΠΡ: Εξετάζει ανταλλαγή στοιχείων ενεργητικού

Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ανταλλαγή στοιχείων ενεργητικού με ελληνική τράπεζα που δραστηριοποιείται στην Κύπρο εξετάζει η Τράπεζα Κύπρου.

ΚΥΠΡ: Εξετάζει ανταλλαγή στοιχείων ενεργητικού
Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ανταλλαγή στοιχείων ενεργητικού με ελληνική τράπεζα που δραστηριοποιείται στην Κύπρο εξετάζει η Τράπεζα Κύπρου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, σύμφωνα με τα οποία το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου φέρεται να προχωρεί σε ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων με άλλον τραπεζικό οργανισμό, το Συγκρότημα ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγραμματισμού του για ενίσχυση της κεφαλαιακής του θέσης καθώς και θωράκισης του ισολογισμού του, εξετάζει αριθμό επιλογών.

Μια τέτοια πιθανή επιλογή είναι και η ανταλλαγή στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού του με μία από τις ελληνικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Στο στάδιο αυτό εξετάζονται όλες οι επιλογές για ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης του Συγκροτήματος και δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο προς ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση αυτή έπεται δημοσιεύματος της εφημερίδας "Καθημερινή", βάσει του οποίου η Alpha Bank θα μπορούσε να ενδιαφέρεται για μία τέτοια ανταλλαγή.  Η Alpha Bank είναι μία από τις τρεις τράπεζες που ενδιαφέρθηκαν για την εξαγορά της Emporiki Bank από την Credit Agricole.


Σιαρλή: Ευνοούμε συνεργασία τραπεζών που είναι προς το συμφέρον του συστήματος

Η κυβέρνηση θα ευνοούσε συνεργασία μεταξύ τραπεζών που θα αποσκοπεί προς το συμφέρον του τραπεζικού συστήματος και γενικότερα της κυπριακής οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Βάσος Σιαρλή.

Σε δηλώσεις στη Βουλή και ερωτηθείς κατά πόσο η κυβέρνηση είναι ενήμερη σχετικά με τις συζητήσεις μεταξύ της Τράπεζας Κύπρου και άλλου ελλαδικού τραπεζικού ιδρύματος που δραστηριοποιείται στην Κύπρο για ανταλλαγή δανειακών χαρτοφυλακίων, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι «γίνονται κάποιες επαφές και διαδικασίες αλλά δεν έχουμε ενημερωθεί».

Οπως μεταδίδει το Stockwatch, απαντώντας σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση θα ευνοούσε συνεργασία μεταξύ της Τρ. Κύπρου με της Alpha Bank επεσήμανε ότι, «θα ευνοούσαμε οποιαδήποτε κίνηση που γίνεται για το συμφέρον του τραπεζικού συστήματος και εν γένει της κυπριακής οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψη το πρόβλημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που είναι το πιο σημαντικό και πιο επείγον θέμα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v