Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιβεβαιώνει η Πειραιώς το ενδιαφέρον για ΑΤΕ

Επιβεβαιώνει η Πειραιώς, με δηλώσεις στο Reuters το ενδιαφέρον για αγορά ενεργητικού της ΑΤΕ. Βολές Σάλλα κατά του Reuters με αφορμή δημοσίευμα.

Επιβεβαιώνει η Πειραιώς το ενδιαφέρον για ΑΤΕ
Για αργότερα μετατίθεται η τελική απόφαση για το θέμα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση καταλήγει στην απόφαση καθώς στην παρούσα φάση δεν επιθυμεί να δεσμεύσει πόρους από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την όποια λύση στο θέμα της τράπεζας, δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα κεφάλαια ενδέχεται να αποδειχθούν πολύτιμα στην προσπάθεια που γίνεται να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες του κράτους στο διάστημα μέχρι την εκταμίευση της επόμενης δόσης, η οποία δεν αναμένεται να γίνει πριν από τον Σεπτέμβριο.

Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr την προηγούμενη εβδομάδα, η τρόικα εμφανίζεται να μην επιθυμεί τη συνέχιση της λειτουργίας της ATE στην υπάρχουσα μορφή και φαίνεται να προκρίνει το σπάσιμό της σε "καλή" και σε "κακή" τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προσφορές για το καλό κομμάτι της Αγροτικής έχουν ζητηθεί από όλες τις τράπεζες, αλλά μόνο η Εθνική και η Πειραιώς έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον. Η τελευταία μάλιστα επιβεβαίωσε, με επίσημη ανακοίνωση το ενδιαφέρον της να αγοράσει ενεργητικό της ΑΤΕ. Δεν προχώρησε όμως σε περισσότερες λεπτομέρειες επικαλούμενη συμφωνία εμπιστευτικότητας.

Βολές Σάλλα κατά Reuters

Εν τω μεταξύ, κατά ομάδας συνεργατών του Reuters στρέφεται με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, κάνοντας λόγο για προσπάθειες υπονόμευσης, εκβιασμών και κατασυκοφάντησης.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Βήμα, ο κ. Σάλλας δήλωσε τα εξής:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που τόσο εγώ όσο και η Τράπεζα Πειραιώς δεχόμαστε επιθέσεις, τις οποίες αντιμετωπίζουμε. Αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί όλους στην παρούσα συγκυρία είναι η ασφάλεια και η περαιτέρω θωράκιση του τραπεζικού μας συστήματος.

Στη μακρά πορεία ανάπτυξης της Τράπεζας Πειραιώς, έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές προσπάθειες υπονόμευσης, εκβιασμών και κατασυκοφάντησης. Στη λίστα αυτή προσθέστε άλλο ένα επεισόδιο, της ομάδας αυτής συνεργατών του Reuters. Αξιολογώ ότι μέσα από τις νομικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί θα αποκαλυφθούν και εκείνοι που κρύβονται από πίσω τους.

Την υπονόμευση την αντιμετωπίζουμε καίρια και θεσμικά, όπως πρέπει, με νομικές ενέργειες. Αλλά δεν μας αποσπά από το κύριο καθήκον μας, που είναι, όπως σας είπα, η ασφάλεια και η πρόοδος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, η οποία με τη σειρά της είναι προοπτική αναπόσπαστη με την προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v