Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζα Κύπρου: Αποχωρεί ο Ανδρέας Ηλιάδης

Την οριστική αποχώρησή του από τη θέση του CEO της Τράπεζας Κύπρου ανακοίνωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης, κρίνοντας ότι η απουσία συστράτευσης από όλους δεν του επιτρέπει να εκτελέσει πλέον όπως αρμόζει τα καθήκοντά του.

Τράπεζα Κύπρου: Αποχωρεί ο Ανδρέας Ηλιάδης
Την οριστική αποχώρησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Κύπρου καθώς και από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας ανακοίνωσε ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης. 

Ο κ. Ηλιάδης αναφέρει πως η απουσία συστράτευσης από όλους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που βιώνουμε σήμερα, δεν επιτρέπει να εκτελέσει πλέον όπως αρμόζει τα καθήκοντά του. 

Ωστόσο το όλο θέμα δεν φαίνεται να είναι άσχετο με την ένταση που προκλήθηκε στη ΓΣ των μετόχων για τις επιλογές της διοίκησης της τράπεζας, καθώς επίσης και με την ένταση που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις με την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, κατόπιν του γνωστού θέματος που δημιουργήθηκε, μετά το αίτημα για τραπεζική στήριξη.

Αίτημα που ήρθε σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις της ηγεσίας της τράπεζας. Το θέμα αυτό έχει προκαλέσει έρευνα της κυπριακής επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

Σημειώνεται ότι το Euro2day είχε επισημάνει τα θέματα που δημιουργούνται για τη διοίκηση της Κύπρου σε ρεπορτάζ της 29ης Ιουνίου σε ρεπορτάζ με τίτλο «Τράπεζα Κύπρου: Ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου».


Η Επιστολή παραίτησης του Α. Ηλιάδη

«Μετά από 33 χρόνια που υπηρετώ πιστά την Τράπεζα Κύπρου, ήλθε η στιγμή σήμερα να σας γνωστοποιήσω την οριστική μου απόφαση να αποχωρήσω από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και από τη θέση μου ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου.
 
Στην πολύχρονη πορεία μου οι θέσεις που μου εμπιστευτήκατε δεν υπήρξαν ποτέ για μένα ευκαιρία για προνόμια και προβολή, αλλά μεγάλη ευθύνη, που υπηρέτησα με σκληρή δουλειά, επαγγελματισμό και αξιοπρέπεια και μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη της τράπεζας και το καλό του τόπου.

Οι προκλήσεις που βιώνουμε σήμερα σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι εξαιρετικά δύσκολες και απαιτούν τη συστράτευση όλων μέσα και έξω από την τράπεζα για να μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε.

Επειδή όσα συμβαίνουν γύρω μας αποδεικνύουν ότι η συστράτευση αυτή δεν υπάρχει, μετά από σοβαρό προβληματισμό, έλαβα την πιο πάνω απόφαση κρίνοντας ότι με τις συνθήκες αυτές δεν μου επιτρέπεται πλέον να εκτελέσω όπως αρμόζει τα καθήκοντά μου. Σε μια παγκοσμιοποιημένη ασταθή, οικονομία όπου τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά, δεν θα ελάμβανα μια τέτοια απόφαση αν δεν ήμουν σίγουρος ότι η
Τράπεζα Κύπρου διαθέτει ικανότατα στελέχη που θα συνεχίσουν την απρόσκοπτη πορεία της.

Ευχαριστώ θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο και τους Μετόχους μας που όλα αυτά τα χρόνια με περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους και εύχομαι κάθε επιτυχία στη συνέχεια».

Η ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου ανακοινώνει ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος κ. Ανδρέας Ηλιάδης έχει υποβάλει την παραίτησή του από το Συγκρότημα με άμεση ισχύ. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνέλθει την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012 για να συζητήσει τα διάφορα απορρέοντα θέματα, μεταξύ αυτών το ζήτημα της διαδοχής μετά την αποχώρηση του κ. Ανδρέα Ηλιάδη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον κ. Ανδρέα Ηλιάδη για τη μακρά υπηρεσία και προσφορά του στην Τράπεζα τα τελευταία 33 χρόνια. Το Συμβούλιο ιδιαίτερα σημειώνει το έργο του κ. Ηλιάδη στην εδραίωση και λειτουργία της Τράπεζας στην Ελλάδα για 15 χρόνια καθώς και την επιτυχημένη θητεία του στην ηγεσία του Συγκροτήματος ως Διευθύνων Σύμβουλος για 8 περίπου χρόνια.

Η Τράπεζα εύχεται στον κ. Ανδρέα Ηλιάδη κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v