Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινήσεις αλλαγής ηγεσίας στην Εθνική Τράπεζα

"Πρεμούρα" για αλλαγές στη διοίκηση του τραπεζικού ομίλου. Τα σενάρια για τα πρόσωπα. Την παραίτησή του υπέβαλε στο διοικητικό συμβούλιο ο πρόεδρος του ομίλου Βασίλης Ράπανος προτάσσοντας τους λόγους υγείας.

Κινήσεις αλλαγής ηγεσίας στην Εθνική Τράπεζα
Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος στο διοικητικό συμβούλιο.

Στην επιστολή του, ο κ. Ράπανος προτάσσει τους λόγους υγείας οι οποίοι δεν του επέτρεψαν να αναλάβει και την θέση του υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επιθυμούσε ο ίδιος να παραμείνει στη θέση του προέδρου, κάτι το οποίο δεν έγινε. Ο κ. Ράπανος αποχωρεί από τα καθήκοντα του προέδρου της Εθνικής και για λόγους αρχής, κίνηση που μάλλον συνδέεται με τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής, Απόστολου Ταμβακάκη.

Αναφορικά με το θρίλερ της παραίτησης ή όχι του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής, κ. Απ. Ταμβακάκη, πηγές της Εθνικής τονίζουν ότι η τυπική διαδικασία προβλέπει η παραίτηση να ζητείται επίσημα από τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος αναμένεται όμως να ορκιστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Ωστόσο, δεν αποκλείεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η παραίτηση του κ. Ταμβακάκη να έχει ζητηθεί διά της πλαγίας οδού από την ηγεσία της νέας κυβέρνησης. Η παραίτηση του κ. Ταμβακάκη αναμένεται να κατατεθεί εντός 24ώρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επικρατέστερος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας είναι ο αναπληρωτής CEO Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Στο σχήμα αναμένεται να αξιοποιηθεί, αναλαμβάνοντας υψηλόβαθμη θέση, ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας και μέχρι πρότινος επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου, ενώ για τη θέση του προέδρου τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά, ωστόσο η κυβέρνηση φέρεται να μην έχει ακόμη καταλήξει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τυπικά δεν μπορεί να παραιτηθεί κανείς κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι.


Η επιστολή παραίτησης Ράπανου

«Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι, μέλη του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας,

Μετά από δυόμιση χρόνια περίπου στην Προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, αποχωρώ για λόγους πέρα από τη θέληση μου. Όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί, για λόγους υγείας, δεν μπόρεσα να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Πρωθυπουργός και στην οποία συναίνεσαν οι Πρόεδροι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, να αναλάβω το Υπουργείο Οικονομικών. Για τον ίδιο λόγο υποβάλλω σήμερα την παραίτηση μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλη αυτή την περίοδο και να σας ευχηθώ υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Θα σας θυμάμαι πάντα με τα καλύτερα αισθήματα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Βασίλης Θ. Ράπανος"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v