Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,7 δισ. το ανεκτέλεστο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ποσό 120 - 130 εκατ. θα εισρεύσει αμέσως στα ταμεία του ομίλου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αν ξεκινήσουν τα έργα παραχώρησης, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ομίλου Γιώργος Περιστέρης.

Στο 1,7 δισ. το ανεκτέλεστο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Ποσό 120 - 130 εκατ. ευρώ θα εισρεύσει αμέσως στα ταμεία του ομίλου της ΓΕΚ Τέρνα αν ξεκινήσουν τα έργα παραχώρησης, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ομίλου Γιώργος Περιστέρης.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι ελπίδες για την επανεκκίνηση των τριών οδικών έργων (Ιονία Οδός, Ε65, Κόρινθος - Τσακώνα) στα οποία συμμετέχει η ΓΕΚ Τέρνα μετατίθενται για το τέλος του 2012.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο κ. Περιστέρης είπε ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του ομίλου ανέρχεται σε 1,7 δισ. ευρώ, ενώ είναι ανάδοχος σε έργα 1,5 δισ. ευρώ, τα οποία αν υπογραφούν θα εκτοξεύσουν το ανεκτέλεστο στα 3,2 δισ.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα των ακινήτων,δήλωσε ότι οι δραστηριότητες έχουν περιοριστεί λόγω της ύφεσης στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Τόνισε όμως πως υπάρχει ενδιαφέρον από σοβαρούς αγοραστές για το συγκρότημα στην Πλατεία Μακεδονίας στη Σόφια, που ολοκληρώνεται το 2014.

Στην ενέργεια, ο όμιλος έχει σε λειτουργία ή υπό κατασκευή μονάδες συνολικής ισχύος 733 MW (θερμικά, αιολικά, φωτοβολταϊκά) καθώς και άδειες 1.500 MW στην Ελλάδα.

Η Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε με απαρτία 44,69% και ενέκρινε τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v