Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απολογούνται οι ύποπτοι για υπόθεση Intralot-ΟΠΑΠ

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούνται στην εισαγγελία ο Σ. Κόκκαλης και άλλοι επτά εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της σύμβασης Intralot - OΠΑΠ το 2007. Κατά προτεραιότητα εξετάζεται η υπόθεση. Το ιστορικό.

Απολογούνται οι ύποπτοι για υπόθεση Intralot-ΟΠΑΠ
Σήμερα έχει κληθεί για ανωμοτί κατάθεση από την εισαγγελία ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης για την υπόθεση της απευθείας ανάθεσης στην Intralot της προμήθειας του πληροφοριακού συστήματος του ΟΠΑΠ, το 2007.

Όπως ανέφερε σε δημοσίευμα η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", η αρμόδια εισαγγελέας απέστειλε κλήσεις και σε άλλα επτά άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση και συγκεκριμένα:

- Στους πρώην προέδρους του Δ.Σ., κ. Σ. Κωστάκο και Χρ. Χατζηεμμανουήλ, και στον πρώην CEO, κ. Β. Νειάδα.
- Στους κ. Κων/νο Μπουζάκη και Δρακούλη Μαρτάκο (μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των προσφορών).
- Στον κ. K. Aντωνόπουλο, CEO της Intralot, και στον κ. Ανδρ. Παπούλια της Εταιρίας Στοιχημάτων Α.Ε.

Τα κακουργήματα των οποίων -κατά περίσταση- διερευνάται η τυχόν διάπραξη είναι "απιστία, ηθική αυτουργία σ' αυτήν αλλά και άμεση συνέργεια".

Η υπόθεση χρονολογείται από το 2007, αλλά ύστερα από μηνυτήρια αναφορά θεωρήθηκε υψίστης σημασίας.

Η Glory Technology, της οποίας ο ΟΠΑΠ το 2003 απέκτησε τον έλεγχο του 20% και την υποχρέωση εξαγοράς επιπλέον 31% μόλις έληγε η σύμβαση για το Στοίχημα με την Intralot (το 2006), στράφηκε προσωπικά κατά των τέως προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων του.

Η εταιρία, που ισχυρίζεται ότι μπορούσε να προμηθεύσει στον οργανισμό το πληροφοριακό σύστημα χρονικά ταχύτερα και άνευ τιμήματος, στοιχειοθετεί νομικά γιατί ζημιώθηκαν το Δημόσιο και οι λοιποί μέτοχοι και γιατί η ίδια υπέστη βλάβη από την αντισυμβατική συμπεριφορά του συνεταίρου της, ΟΠΑΠ, ενώ αποδίδει δόλο στους μηνυόμενους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v