Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμμένει στις θέσεις της η Alpha Bank

Στενεύουν τα περιθώρια για deal καθώς κύκλοι της Alpha δηλώνουν στο euro2day ότι εμμένουν στην ανακοίνωση της Παρασκευής ενώ από την ΕΤΕ επιμένουν στην υφιστάμενη προσφορά τους. Τηλεδιάσκεψη της ΕΤΕ στις 11:00.

Εμμένει στις θέσεις της η Alpha Bank
Στενεύουν ραγδαία τα περιθώρια για ένα deal Εθνικής και Alpha Bank, καθώς κύκλοι της δεύτερης δηλώνουν στο euro2day ότι το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας εμμένει στις θέσεις που διατύπωσε επίσημα στην ανακοίνωση της Παρασκευής, απορρίπτοντας την πρόταση της ΕΤΕ.

Σημειώνεται ότι η θέση αυτή της Alpha, που αυτή την ώρα μοιάζει τελεσίδικη, προήλθε μετά από διαβουλεύσεις που διήρκεσαν σχεδόν όλο το Σαββατοκύριακο, ανάμεσα σε κορυφαία στελέχη της.

Σε ό,τι αφορά το διαφαινόμενο "ναυάγιο", κύκλοι της Alpha επισημαίνουν ότι η Εθνική επέδειξε "ακαμψία" στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων, ως προς τη σχέση ανταλλαγής. 

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες του euro2day, η σχέση ανταλλαγής που είχαν υπολογίσει οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της Alpha είχε διαφορά της τάξεως του 10% και άνω από αυτή που είχε προτείνει η ΕΤΕ. 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, από την πλευρά των κύκλων της ΕΤΕ υπήρξαν δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες η Εθνική εμμένει στην προσφορά της, την οποία και θεωρεί συμφέρουσα για τους μετόχους της Alpha. 

Η ΕΤΕ θα διεξάγει conference call στις 11:00 σήμερα προκειμένου να ενημερώσει επενδυτές και αναλυτές για την πρόταση προς την Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v