Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ. Σάλλας: Ζητούμενο οι τραπεζικές συγχωνεύσεις

Υπέρ της συνένωσης δυνάμεων στον τραπεζικό κλάδο τάχθηκε ο πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς Μ. Σάλλας, σημειώνοντας, παράλληλα, πως "τηλεκατευθυνόμενα και κάτω από πίεση δεν γίνεται τίποτα". Τι είπε για οικονομία, stress tests.

Μ. Σάλλας: Ζητούμενο οι τραπεζικές συγχωνεύσεις
Υπέρ της συνένωσης δυνάμεων στον τραπεζικό κλάδο τάχθηκε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Πειραιώς, κ. Μ. Σάλλας, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης για την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση, ο κ. Σάλλας τάχθηκε για άλλη μία φορά υπέρ των συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο, τονίζοντας ότι θα επιφέρουν αναγκαίες οικονομίες κλίμακος.

Σημείωσε, πάντως, ότι απαιτείται να ωριμάσουν οι συνθήκες και να υπάρξει σχέδιο - μελέτη και καλές προθέσεις.

"Τηλεκατευθυνόμενα και κάτω από πίεση δεν γίνεται τίποτα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πειραιώς.

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επόμενη μέρα όσον αφορά στην ελληνική οικονομία, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι η λύση που θα αποφασιστεί σε επίπεδο Ε.Ε. για την κρίση χρέους θα έχει θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα.

"Αν δεν το πιστεύαμε, δεν θα προχωρούσαμε σε ΑΜΚ", δήλωσε ο κ. Σάλλας, σημειώνοντας ότι είναι κρίσιμο σταδιακά να βελτιωθεί και η εμπιστοσύνη της αγοράς.

Χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης τις επιτυχημένες αυξήσεις που διενεργούν τον τελευταίο καιρό οι ελληνικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς), ενώ ερωτώμενος για τα επόμενα stress tests διατύπωσε την εκτίμηση ότι καμιά ελληνική τράπεζα δεν θα έχει πρόβλημα, σημειώνοντας πάντως ότι πρέπει να γνωστοποιηθούν οι όροι των stress tests για να διαμορφωθεί η συγκεκριμένη άποψη.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς συνεχάρη τη διοίκηση του Χ.Α. τόσο για την πανηγυρική εκδήλωση "έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών" της τράπεζας, που διενεργείται για πρώτη φορά, όσο και για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη των επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σ. Λαζαρίδης επισήμανε τον αναπτυξιακό ρόλο του Χ.Α. ως μέσου άντλησης κεφαλαίων, σημειώνοντας ότι τα τελευταία 6 χρόνια αντλήθηκαν συνολικά κεφάλαια 36 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα κεφάλαια που αντλήθηκαν τους τελευταίους μήνες έχουν και την υψηλή βαρύτητα λόγω της δημοσιονομικής κρίσης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι των Διεθνών Συντονιστών και Διαχειριστών (ανάδοχοι) για τη διεθνή προσφορά, Barclays Capital PLC, Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs International,και Morgan Stanley & Co International plc.

Ο εκπρόσωπος των Διεθνών Συντονιστών και Διαχειριστών κ. Στέφανος Παπαπαναγιώτου σημείωσε: «Η επιτυχής ολοκλήρωση της αύξησης αποκτά ακόμη πιο σημαντικές διαστάσεις αν θεωρήσει κανείς ότι διεξήχθη και υλοποιήθηκε σε ένα κλίμα αβεβαιότητας για τις ευρωπαϊκές αγορές και την ευρωπαϊκή οικονομία. Η αύξηση θωρακίζει και ισχυροποιεί την Τράπεζα Πειραιώς, για να αντιμετωπίσει τις όποιες δυσκολίες εμφανιστούν στο μακροοικονομικό ορίζοντα, αλλά και αποτελεί και ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στην Τράπεζα Πειραιώς όσο και στο ευρύτερο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.»

*** Οι νέες μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ξεκίνησε σήμερα, 10 Φεβρουαρίου 2011 η διαπραγμάτευση των 807.054.045 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς συνολικού ύψους 807.054.045 ευρώ, πραγματοποιήθηκε με την έκδοση 807.054.045 νέων ονομαστικής αξίας € 0,30, τιμής διαθέσεως € 1,00.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v