Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πρώτο ETF για αλουμίνιο η Μυτιληναίος

Η Global X Funds, ο διεθνής provider ETFs, ανακοίνωσε το ξεκίνημα του πρώτου παγκόσμιου ETF που εστιάζει στο αλουμίνιο παρακολουθώντας σχετικό δείκτη στον οποίο η Μυτιληναίος μετέχει με στάθμιση 4,5%.

Στο πρώτο ETF για αλουμίνιο η Μυτιληναίος
Ο όμιλος Μυτιληναίου επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο GLOBAL X ALUMINUM ETF, καθώς ελέγχει την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε., ένα από τα μεγαλύτερα πλήρως καθετοποιημένα συγκροτήματα αλουμινίου πανευρωπαϊκά.

Πρόκειται για διεθνή επιτυχία της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. του ομίλου Μυτιληναίου, καθώς είναι η μοναδική εταιρία αλουμινίου της ευρωζώνης που συμμετέχει στο πρώτο GLOBAL X FUND Αλουμινίου.

Αντίστοιχα επενδυτικά προϊόντα έχουν δημιουργηθεί για τον χρυσό, τον χαλκό, το νικέλιο, τον μόλυβδο, με ορατά αποτελέσματα στις τιμές τους.

Το συγκεκριμένο Exchange Traded Fund (ETF), που θα είναι διαπραγματεύσιμο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, είναι ένα open-end fund σχεδιασμένο να εντοπίζει την απόδοση των μετοχών με σημαντική δραστηριότητα στη βιομηχανία αλουμινίου διεθνώς.

Στη λίστα των εταιριών που συμμετέχουν περιλαμβάνονται τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου (RIO TINTO, ALCOA, NORSK HYDRO, ALUMINIUM CORPORATION OF CHINA κ.ά.).

Η δημιουργία του ETF αποτελεί απτή απόδειξη του επενδυτικού ενδιαφέροντος που εμφανίζει ο κλάδος των εμπορευμάτων και του αλουμινίου ειδικότερα, και η επιλογή της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. καταδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που κατέχει στην παγκόσμια αγορά αλουμινίου, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ETF αυτό θα παρακολουθεί παθητικά τον δείκτη Solactive Global Aluminum, ο οποίος με τη σειρά του παρακολουθεί τις επιδόσεις των μεγαλύτερων εταιριών αλουμινίου παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το πρωινό report της Eurobank Securities, η Μυτιληναίος μετέχει στον δείκτη αυτόν με στάθμιση 4,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v