Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομολογιακό δάνειο 500 εκ. δολ. από τη Finansbank

Στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 500 εκατ. δολ. προχωρά η τουρκική θυγατρική του ομίλου της Εθνική Τράπεζας Finansbank, αξιοποιώντας την πρόσβασή της στις αγορές, με στόχο την κεφαλαιακή της ενίσχυση.  

Ομολογιακό δάνειο 500 εκ. δολ. από τη Finansbank

Με στόχο την κεφαλαιακή της ενίσχυση και αξιοποιώντας τη δυνατότητα πρόσβασής της στις διεθνείς αγορές, η τουρκική θυγατρική του ομίλου της Εθνική Τράπεζας Finansbank προχωρά ήδη στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 500 εκατ. δολ.

Η έκδοση βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Την ίδια στιγμή, αύριο ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η Εθνική Τράπεζα θα επιλέξει τους συμβούλους για την πώληση του 20% της τουρκικής τράπεζας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η λίστα των υποψήφιων ξένων τραπεζών που θα επιδιώξουν να αναλάβουν τον ρόλο του συμβούλου είναι μακρά, αφού η διάθεση του 20% εκτιμάται εξαρχής ως επιτυχημένο εγχείρημα.

Από την πώληση του 20% θα αντληθούν κεφάλαια ύψους 1 - 1,1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 500 εκατ. ευρώ θα παραμείνουν στη Finansbank με στόχο τη χρηματοδότηση της επέκτασής της, καθώς η τουρκική τραπεζική αγορά τρέχει με σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Τα υπόλοιπα 500 εκατ. θα περάσουν στη μητρική Εθνική Τράπεζα.

Η διάθεση του ποσοστού προσδιορίζεται χρονικά από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου του 2011.

Εξάλλου, για σχεδιασμό της Finansbank να διαθέσει μετοχές αξίας 547,1 εκατ. λιρών ως μέρος της αύξησης κεφαλαίου κάνει λόγο δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, επικαλούμενο προχθεσινές δηλώσεις στελεχών της τράπεζας.

Αν. Παπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v