Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kerkhoff: Υψηλό το κόστος προσωπικού στον ΟΤΕ

Την ανάγκη αλλαγών στο πολιτικό και κανονιστικό πλαίσιο προκειμένου να καταστεί εφικτή η δημιουργία δικτύων επόμενης γενιάς επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Deutsche Telekom κ. Guido Kerkhoff .

  • της Μάρως Τσαντήλα
Kerkhoff: Υψηλό το κόστος προσωπικού στον ΟΤΕ
Την ανάγκη αλλαγών στο πολιτικό και κανονιστικό πλαίσιο προκειμένου να καταστεί εφικτή η δημιουργία δικτύων επόμενης γενιάς, επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Deutsche Telekom κ. Guido Kerkhoff, τονίζοντας ότι ακόμη ακόμη από την προηγούμενη κυβέρνηση παραμένει σε εκρεμμότητα η δημιουργία του δικτύου οπτικών ινών FTTH.
 
Kατά την ομιλία του στο πλαίσιο του 12 Συνεδρίου Infocomworld 2010 με θέμα Ψηφιακή Ελλάδα: στο σταυροδρόμι της ευρυζωνικής ανάπτυξης το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ σημείωσε την ανάγκη να δημιουργηθούν υποδομές επόμενης γενιάς τονίζοντας ότι αυτό θα γίνει αν η χώρα θέλει να περάσει σε μια άλλη εποχή.

Ο κ. Kerkhoff χρησιμοποιώντας αιχμηρή γλώσα σημείωσε ότι εδώ δεν είναι ακόμη η αγορά τόσο ανοικτόμαυλη η αγορά και η Ελλάδα βρίσκεται πίσω σε ότι αφορά το κανονιστικό πλαίσιο. "Αν θέλουμε να υπάρξουν επενδύσεις θα πρέπει να υπάρξει και κερδοφορία" σημείωσε κάνοντας λόγο για yψηλό κόστος προσωπικού και επισημαίνοντας παράλληλα ότι στην Ελλάδα το κόστος ειναι υψηλότερο κατά 22% σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

Το στέλεχος της DT σημείωσε ότι η γερμανική εταιρεία είναι ένας στρατηγικός μακροπρόθεσμος επενδυτής στον ΟΤΕ όπου έχει ήδη επνεδύσει 3,8 δισ. ευρώ, και αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα ενώ σημείωσε ότι για τις ελληνικές εταιρείες έχουν ήδη υπάρξει συνέργειες ύψους 164 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης ο κ. Kerkhoff δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών - Ταχυδρομείων σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα ο ρυθμιστής είναι πολύ αυστηρός.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ κ. Κανέλος είχε τονίσει ότι η Επιτροπή έχει στείλει ήδη 7 επιστολές στον ΟΤΕ προκειμένου να της παράσχει στοιχεία για το πιλοτικό δίκτυο VDSL που αναπτύσει προκειμένου να προχωρήσει σε ανάλυση αγοράς, άλλα έως τώρα οι απαντήσεις που έχει πάρει ειναι εξαιρετικά ελλειπείς.

"Θα αποτρέψουμε φαινόμενα κατάχρησης της δεσπόζουσας θέσης" σημείωσε ο κ. Κανέλλος τονίζοντας παράλληλα ότι ο ΟΤΕ έχει δίκαιο όταν αναφέρει ότι αναλαβμάνει το ρίσκο να επενδύσει σε δίκτυα επόμενης γενιάς χωρίς να ξέρει ποια ειναι η ζήτηση. Το ρίσκο που αναλαμβάνει ο ΟΤΕ να συνεκτιμηθεί, σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ καλώντας παράλληλα τους εναλλακτικούς παρόχους να αναπτύξουν και οι ίδιοι δράσεις και να μην τα περιμένουν όλα από τον ΟΤΕ.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κανέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την αγαστή, όπως είπε, συνεργασία τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ κ. Βουρλούμη με τον οποίο ουκ ολίγες φορές έχει έλθει σε αντιπαράθεση για τα ζητηματα της ρύθμισης.

Να σημειώσουμε τέλος ότι ο κ. Βουρλούμης ο οποίος βραβεύτηκε από την διοργανωτική επιτροπή του συνεδρίου έτυχε θερμών εκδηλώσεων απο το κοινό του συνεδρίου το οποίο εξελίχθηκε σε άτυπη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για το πρόεδρο και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΤΕ, η αποχώρηση του οποίου από την θέση στην οποία βρέθηκε επί 6,5 χρόνια θεωρείται πλέον θέμα χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v