Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θρίαμβος Κόκκαλη στον ΟΠΑΠ

Αργά το βράδυ η συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΠΑΠ αποφάσισε να παραταθεί για 1 + 1 έτος η σύμβαση με την Intralot και να προκηρυχθεί ταυτόχρονα διεθνής διαγωνισμός για τη μηχανογράφηση του οργανισμού.

Θρίαμβος Κόκκαλη στον ΟΠΑΠ
Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ που είχε ως θέμα την επέκταση της συμφωνίας μεταξύ του οργανισμού και της Intralot.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ αποφασίστηκε να δοθεί στην Intralot παράταση 1+1 έτος και να προκηρυχθεί ταυτόχρονα διεθνής διαγωνισμός για τη μηχανογράφηση του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η Intralot πέτυχε να κατοχυρώσει υψηλού τιμήματος συμβόλαια "συντήρησης" όπου με προσθήκες ποσοστιαίας απόδοσης επί του τζίρου φέρει το τελικό τίμημα που θα εισπραχθεί από την εταιρία του κ. Κόκκαλη σε υψηλότερα επίπεδα από το αρχικό προ τριετίας συμβόλαιο.

Να σημειωθεί ότι η παρούσα διοίκηση του ΟΠΑΠ δεν είχε άλλες επιλογές για λύσεις παρά να επεκτείνει το υπάρχον συμβόλαιο στην Intralot, το οποίο έληγε στις 31/7/2010. Tο συμβόλαιο αυτό είχε δοθεί επί κυβερνήσεως Ν.Δ., επί υπουργίας Αλογοσκούφη και επί διοικήσεως Κωστάκου - Νειάδα, με προνομιακές διαδικασίες, άνευ διαγωνισμού, στην Intralot.

Η παρούσα διοίκηση έχει δεσμευτεί ότι θα προκηρύξει διαγωνισμό το συντομότερο δυνατό. Λεπτομέρειες της προσφοράς της Intralot, που έγινε αποδεκτή από τον ΟΠΑΠ, αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας σύντομα και αναμένεται επίσης η ανάρτηση της συγκεκριμένης συμφωνίας στο Διαδίκτυο στο πλαίσιο της πρωθυπουργικής δέσμευσης του "open government".

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συμφωνία ΟΠΑΠ - Intralot αποτελεί θρίαμβο για την εταιρία του κ. Κόκκαλη και αποτυχία ως πρώτο τεστ διαπλοκής της κυβέρνησης του ΓΑΠ. 

---Το κόστος της ανάθεσης

Όπως μετέδιδε το πρακτορείο Reuters, με την επέκταση της εν λόγω συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ, η Intralot αναμένεται να λάβει 57 εκατ. ευρώ για τις υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης, έναντι 78 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν στη σύμβαση που λήγει στις 31/7. Στο νούμερο αυτό του Reuters δεν περιλαμβάνoνται επιμέρους έσοδα που προβλέπονται από τη συμφωνία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της έγκυρης δημοσιογράφου της "Ελευθεροτυπίας" κ. Αριστέας Μπουγάτσου, η διετής σύμβαση θα κοστίσει στον ΟΠΑΠ 200 εκατ. ευρώ (με τον ΦΠΑ), ενώ με λεόντειο ποσοστό (8%) επί των ετήσιων εσόδων των 9.800 τερματικών αυτόματης χρήσης (ΤΑΧ) θα αποζημιώνεται η Intralot για τη συντήρηση και υποστήριξή τους.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας", το μετριοπαθέστερο, ίσως και δυσμενές, σενάριο εκτιμά πως τα τερματικά αυτά δεν μπορεί να έχουν έσοδα κάτω των 300 εκατ. ευρώ. Αυτό προσδίδει αυτομάτως στην Intralot 25 εκατ. ευρώ ετησίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v