Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιθανό ενδιαφέρον Ziraat για ποσοστό της ΑΤΕ

Η Ziraat Bankasi, η μεγαλύτερη κρατική τράπεζα της Τουρκίας, φέρεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση ποσοστού της Αγροτικής Τράπεζας, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Sabah".

Πιθανό ενδιαφέρον Ziraat για ποσοστό της ΑΤΕ
Η Ziraat Bankasi, η μεγαλύτερη κρατική τράπεζα της Τουρκίας, φέρεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση ποσοστού της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της Ελλάδας, της μοναδικής ελληνικής τράπεζας που απέτυχε στα stress tests της Ε.Ε., μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Sabah".

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, το εν λόγω δημοσίευμα δεν επικαλείται κάποια πηγή για την πληροφορία αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς τα τέλη Μαΐου το Reuters είχε αναφερθεί σε δηλώσεις του επικεφαλής της Ziraat Bankasi, σύμφωνα με τις οποίες μεγάλες ελληνικές τράπεζες έχουν ζητήσει να εξαγοραστούν από την τουρκική τράπεζα. 

Ziraat: Δεν ενδιαφερόμαστε για την Αγροτική

Η Ziraat Bank δήλωσε διαμέσου του εκπροσώπου της ότι δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει μερίδιο στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλάδας, διαψεύδοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Σαμπάχ ότι η μεγαλυτερη κρατική τουρκική τράπεζα ενδεχομένως να καταθέσει προσφορά για τον ελληνικό οίκο.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Hurriyet η Ziraat δεν ενδιαφέρεται για μια τράπεζα που έχει αποτύχει στα stress test της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σκοπεύει να προωθήσει την ανάπτυξή της ανοίγοντας υποκαταστήματα στην Τουρκία και περιφερειακές χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v