Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Φέρεται να εξετάζει ΑΜΚ 1 δισ. ευρώ

Την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά περισσότερο από 1 δισ. ευρώ φέρεται να σχεδιάζει η Πειραιώς, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της ΑΤΕ και του ΤΤ, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο δημοσίευμα του Βήματος.

Πειραιώς: Φέρεται να εξετάζει ΑΜΚ 1 δισ. ευρώ
Την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά περισσότερο από 1 δισ. ευρώ φέρεται να σχεδιάζει η Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εξαγορά πλειοψηφικών ποσοστών στην ΑΤΕ και στο Τ.Τ., αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο δημοσίευμα του "Βήματος".

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, το "Βήμα", επικαλούμενο πηγές κοντά στη διοίκηση της Πειραιώς, ανέφερε ότι η τράπεζα θα χρησιμοποιήσει μέρος της αύξησης κεφαλαίου για να αποκτήσει το 77,3% της ΑΤΕ και το 33,04% του Τ.Τ., στην περίπτωση όπου γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση η πρόταση εξαγοράς.

Πηγή της Πειραιώς δήλωσε στο Reuters πως η αύξηση κεφαλαίου είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζει η τράπεζα, ωστόσο δεν έχει ληφθεί απόφαση για αύξηση ή για το μέγεθος που θα μπορούσε να έχει.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η εφημερίδα ανέφερε πως η Πειραιώς έχει ήδη καταλήξει σε συμφωνία με τρεις ξένες επενδυτικές τράπεζες, οι οποίες θα είναι ανάδοχοι της αύξησης κεφαλαίου.

Τι απαντά η Τράπεζα Πειραιώς

Την 15.7.2010, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε το ενδιαφέρον της να αποκτήσει ποσοστό 77,31% της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Ελλάδος Α.Ε. (ΑΤΕ) και 33,04% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος Α.Τ.Ε. (ΤΤ), που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο ως μέτοχος, μέσω διαδικασίας αποκρατικοποιήσεως.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια δημοσιευμάτων του ημερήσιου τύπου, η Τράπεζα Πειραιώς διευκρινίζει ότι θα προσδιορίσει σε κατάλληλο -ανάλογα και με την πρόοδο της διαδικασίας- χρόνο και θα ανακοινώσει στο επενδυτικό κοινό τον τρόπο άντλησης των απαιτουμένων κεφαλαίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v