Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Άνοιγμα στο ΞΥΣΤΟ της Ιταλίας

Με μικρή, συμβολική συμμετοχή η Intralot αναμένεται να περιληφθεί σε κοινοπραξία ευρωπαϊκών εταιριών που θα διεκδικήσουν μία άδεια για διενέργεια του ΞΥΣΤΟ (Scratch & Win) στη γείτονα Ιταλία.

Intralot: Άνοιγμα στο ΞΥΣΤΟ της Ιταλίας
Με μικρή, συμβολική συμμετοχή η Intralot αναμένεται να περιληφθεί σε κοινοπραξία ευρωπαϊκών εταιριών που θα διεκδικήσουν μία άδεια για διενέργεια του ΞΥΣΤΟ (Scratch & Win) στη γείτονα Ιταλία, μετά τη διορία που έδωσε το Περιφερειακό Δικαστήριο του Λάτσιο (10 Μαΐου), ανατρέποντας την αρχική απόφαση που κατακύρωνε τη μία και μοναδική άδεια για το ΞΥΣΤΟ στη Lottomatica, η οποία είναι και ο σημερινός διοργανωτής του παιχνιδιού.

Αρχικά, στον συγκεκριμένο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε η αμοιβή για τέσσερις άδειες προσδιορίστηκε στα 800 εκατ. ευρώ, αλλά τελικά νικητής αναδείχθηκε η Lottomatica που αναγκάστηκε να πληρώσει το ποσό αυτό για τη μοναδική άδεια.

Τώρα, με την απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου θεωρείται βέβαια η διεκδίκηση δεύτερης άδειας αντί 400 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του euro2day, στην κοινοπραξία που θα διεκδικήσει την άδεια φέρονται να συμμετέχουν τα Ιταλικά Ταχυδρομεία, η ιταλική εταιρία στοιχηματισμού SISAL, η Mediaset (συμφερόντων του... πρωθυπουργού κ. Σ. Μπερλουσκόνι), η αυστριακή Bwin και η Intralot.

Το ΞΥΣΤΟ σήμερα έχει συνολικά έσοδα σχεδόν 10 δισ. ευρω από τα οποία το 1,8 δισ. πηγαίνει στα κρατικά ταμεία.

Προϋπόθεση συμμετοχής στον εν λόγω διαγωνισμό ήταν η ύπαρξη δικτύου τουλάχιστον 10.000 σημείων πώλησης από τους υποψηφίους, χαρακτηριστικό που διαθέτουν τώρα τα Ιταλικά Ταχυδρομεία.

Πάντως, η "είδηση" της συμμετοχής στη συγκεκριμένη κοινοπραξία της εταιρίας του πρωθυπουργού μαζί με τα κρατικά Ιταλικά Ταχυδρομεία αποδοκιμάστηκε με αρθρογραφία του ιταλικού Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v