Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MOH: Έως τέλη Άπριλίου η νέα μονάδα διύλισης

Η νέα μονάδα διύλισης αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία μέχρι τα τέλη Απριλίου, τόνισε η διοίκηση της Motor Oil σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δ' τριμήνου 2009.

MOH: Έως τέλη Άπριλίου η νέα μονάδα διύλισης
Η νέα μονάδα διύλισης αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία μέχρι τα τέλη Απριλίου, τόνισε η διοίκηση της Motor Oil σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δ' τριμήνου 2009, σύμφωνα με το πρωινό report της Marfin Analysis.

Ακόμη, η διοίκηση της ΜΟΗ σημείωσε ότι παρά την καθυστέρηση της εξέτασης της συμφωνίας με Shell από την ΕΕ, αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγορά μέσα στο 2ο τρίμηνο. 

Οι επενδύσεις της MOH για το 2010 προβλέπονται στα 80 εκ. ευρώ περιλαμβανομένου του υπόλοιπου ποσού για την μονάδα διύλισης. 

Σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Motor Oil, η διοίκηση ανέφερε ότι οι γραμμές πίστωσης ξεπερνούν τα 700 εκ. ευρώ από Ελληνικές και ξένες τράπεζες, ενώ δεν αναμένουν σημαντική αύξηση στο κόστος δανεισμού παρά τα προβλήματα της χώρας. 

Η τωρινή άσχημη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα αναμένεται να έχει αντίκτυπο στην κατανάλωση καυσίμων για την οποία η διοίκηση εκτιμάει ότι η μείωση θα μείνει σε μονοψήφια ποσοστά. Πάντως η ορθολογικοποίηση της αγοράς και η προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει παράνομες πρακτικές (πχ. εγκατάσταση ταμιακών μηχανών) θα ευνοήσει τις σωστά οργανωμένες εταιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v