Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δίας ΑΕΕΧ: Υψηλές αποδόσεις ενάντια στην κρίση

Με υψηλά κέρδη το 2009 και με οριακές απώλειες από την αρχή του έτους έως σήμερα βαδίζει η Δίας ΑΕΕΧ, παρά την τρέχουσα βαθιά οικονομική κρίση. Πώς βλέπει την εγχώρια αγορά, τι λέει για Ρωσία, Τουρκία, Αίγυπτο.

Δίας ΑΕΕΧ: Υψηλές αποδόσεις ενάντια στην κρίση
Με υψηλά κέρδη το 2009 και με οριακές απώλειες από την αρχή του έτους έως σήμερα βαδίζει η Δίας ΑΕΕΧ, παρά την τρέχουσα βαθιά οικονομική κρίση.

Το «κλειδί» της επιτυχίας ήταν η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου με την Ελλάδα να αποτελεί μόλις το 35% των συνολικών θέσεων της εισηγμένης.

Η Δίας ΑΕΕΧ έχει σημαντικές τοποθετήσεις σε χώρες όπως η Ρωσία, η Τουρκία, η Αίγυπτος καθώς και κάποιες τοποθετήσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στο Μαρόκο και στο Λίβανο.

Μέσα στο 2009, η τιμή της μετοχής ανέβηκε κατά 45% (υπερδιπλάσια απόδοση σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη) ενώ το τρέχον discount του τίτλου κυμαίνεται γύρω στο 50%.

Τι λέει για Ελλάδα-εξωτερικό

«Οι ελληνικές αξίες είναι σημαντικά υποτιμημένες, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο το πότε κάποιος θα πρέπει να τοποθετηθεί. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται σημαντικές εξελίξεις, οι οποίες και ελπίζεται να οδηγήσουν σε σταθεροποίηση της κατάστασης», δήλωσε ο κ. Καραβίας, πρόεδρος της Δίας ΑΕΕΧ.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες αγορές, ο κύριος Β. Κλέτσας αναφέρθηκε με θετικά σχόλια για τη Ρωσία (μεγάλη εσωτερική αγορά, θετικό ΑΕΠ εφέτος, προσέγγιση με Κίνα, καλύτερες σχέσεις με ΗΠΑ, διάθεση πρώτων υλών κ.λπ.), για Τουρκία (θετικά δημογραφικά δεδομένα, δυναμική οικονομία, ισχυροποίηση νομίσματος), για Αίγυπτο (εξαιρετικά δημογραφικά δεδομένα, πολύ έντονη εσωτερική αγορά, χαμηλός δανεισμός νοικοκυριών, πρόβλεψη για άνοδο ΑΕΠ μεταξύ 4,5% - 4,8% εφέτος).

Τέλος, τα στελέχη της εταιρίας ανέφεραν ότι θα διανεμηθεί μέρισμα για τη χρήση του 2009, χωρίς ωστόσο να το προσδιορίσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v