Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βωβός:"Ντρίπλα" για το εμπορικό

Σε κινήσεις καλής θέλησης που θα έχουν ως στόχο την εξασφάλιση πλήρους ισορροπίας πρασίνου στην περιοχή του Βοτανικού έχει αποφασίσει να προχωρήσει η διοίκηση της εταιρίας Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
Βωβός:Ντρίπλα για το εμπορικό
Σε κινήσεις καλής θέλησης που θα έχουν ως στόχο την εξασφάλιση πλήρους ισορροπίας πρασίνου στην περιοχή του Βοτανικού έχει αποφασίσει να προχωρήσει η διοίκηση της εταιρίας Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά της για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισηγμένη προτίθεται να αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος για την απαλλοτρίωση από τον δήμο Αθηναίων οικοπέδου περίπου 10 στρεμμάτων με εμπορική χρήση γης, το οποίο γειτνιάζει με την έκταση των 43 στρεμμάτων όπου θα αναπτυχθεί το Μall των 70.000 τετραγωνικών μέτρων.

Το ακίνητο αυτό, για την απαλλοτρίωση του οποίου η εταιρία Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική ίσως χρειαστεί να δαπανήσει περίπου 10 - 15 εκατ. ευρώ, θα μετατραπεί σε πάρκο ώστε σε συνδυασμό με παράλληλες ενέργειες κυρίως από την πλευρά του δήμου Αθηναίων (ματαίωση της ανέγερσης του πολυλειτουργικού κέντρου των 22.000 τ.μ., μείωση της επιφάνειας του δημαρχιακού μεγάρου από 20.000 τ.μ. σε 10.000 τ.μ.) να υπάρξει η απαιτούμενη ισορροπία πρασίνου στην περιοχή κι έτσι να ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου και την ανεμπόδιστη υλοποίηση του project της διπλής ανάπλασης της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού.

Με την πρωτοβουλία αυτή -για την οποία μάλιστα το euro2day.gr είχε ενημερώσει με σχετικό δημοσίευμα στις 22 Σεπτεμβρίου 2009- αλλά και με τον περιορισμό των κτιρίων που προβλέπονται για χρήση από τον δήμο οι επικεφαλής της εταιρίας θεωρούν πως θα εκλείψουν όλοι εκείνοι οι λόγοι που οδήγησαν στη διακοπή του έργου τον Δεκέμβριο του 2008, δεδομένου ότι θα εξασφαλιστούν περισσότερα από 20 στρέμματα για την ανάπτυξη κοινόχρηστων χώρων πρασίνου.

Επιστολή στην υπουργό Περιβάλλοντος

Το σχέδιο της διπλής ανάπλασης με τις τροποποιήσεις που πλέον προωθεί η εταιρία θα επιδιώξει να παρουσιάσει η διοίκηση της εισηγμένης στην υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη.
 
Ήδη, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, έχει αποσταλεί επιστολή προς την υπουργό που υπογράφεται από τη διοίκηση και τους εργαζομένους στην Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική, μέσω της οποίας ζητούν συνάντηση μαζί της για να την ενημερώσουν για το project, την επίδραση που αυτό θα έχει στην οικονομία και στην απασχόληση αλλά και για τις πραγματικές επιπτώσεις του έργου στο περιβάλλον.

[email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v