Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Άνοιξαν οι προσφορές για Μεγαλόπολη

Αποσφραγίστηκαν πριν από λίγο οι οικονοικές προσφορές για την κατασκευή της μονάδας V στη Μεγαλόπολη. Καλύτερη η προσφορά της Μέτκα. Σήμερα οι οριστικές ανακοινώσεις.  

  • της Αθηνας Καλαϊτζόγλου
ΔΕΗ: Άνοιξαν οι προσφορές για Μεγαλόπολη
Αποσφραγίστηκαν πριν από λίγο οι οικονομικές προσφορές για την κατασκευή της μονάδας V στη Μεγαλόπολη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κοινοπραξία της Ansaldo - Damco κατέθεσε οικονομική προσφορά 580 εκατ. ευρώ για μονάδα ισχύος 780 MW.

Αντίθετα, η Μέτκα κατέθεσε χαμηλότερη προσφορά 543 εκατ. ευρώ για μονάδα ισχύος 811 MW - γεγονός που της δίνει το προβάδισμα για την ανάληψη του έργου.

Καθώς υπάρχουν ζητήματα που σχετίζονται και με το θέμα της συντήρησης της μονάδας, η αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών θα απαιτήσει λίγο περισσότερο χρόνο.
 
Σε κάθε περίπτωση η απόφαση της ΔΕΗ αναμένεται εντός της ημέρας.

---Η επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι, σήμερα, Παρασκευή 31.07.2009, και ώρα 10:00 π.μ. ανοίχθηκαν οι οικονομικές προσφορές για το διαγωνισμό της Μονάδας V του ΑΗΣ Μεγαλόπολης από την Επιτροπή Αξιολόγησης παρουσία των εκπροσώπων των δύο εταιρειών, που μετείχαν στην τελική φάση.

Η εταιρεία ANSALDO Energia προσέφερε συνολικό τίμημα 580 εκατ. € και τίμημα δωδεκαετούς συντήρησης 95 εκατ. €, καταβλητέο σε 12 ετήσιες δόσεις.

Η κοινοπραξία ΜΕΤΚΑ – ΕΤΑΔΕ προσέφερε συνολικό τίμημα 543 εκατ. € και τίμημα δωδεκαετούς συντήρησης 143 εκατ. €, καταβλητέο σε 12 ετήσιες δόσεις.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης, αφού λάβει υπόψη τόσο τα τεχνικά όσο και τα οικονομικά χαρακτηριστικά των δύο προσφορών, θα προβεί στη σύνταξη του σχετικού πρακτικού, το οποίο θα υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία.

Στη συνέχεια, προκειμένου να αναδειχθεί ο Ανάδοχος, θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα τόσο στη Διακήρυξη όσο και στην υπ’ αριθ. 163/28.07.2009 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v