Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Ολοκληρώθηκε υβριδική έκδοση 300 εκατ.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη έκδοση υβριδικών κεφαλαίων από τη Eurobank, ύψους 300 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης της τράπεζας.

Eurobank: Ολοκληρώθηκε υβριδική έκδοση 300 εκατ.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη έκδοση υβριδικών κεφαλαίων από τη Eurobank, από την οποία άντλησε κεφάλαια ύψους 300 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης της τράπεζας.  

Το επιτόκιο της υβριδικής έκδοσης διαμορφώθηκε στο 8,25%, έχει σταθερή απόδοση, αορίστου διάρκειας, ενώ οι τίτλοι είναι εισηγμένοι στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η βασική διαφορά της υβριδικής έκδοσης από τα μετατρέψιμα ομολογιακά δάνεια είναι ότι ενισχύει τα βασικά ίδια κεφάλαια (Tier 1) της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι η απόφαση της Γ.Σ. αφορούσε στην έκδοση υβριδικού έως 500 εκατ. ευρώ, τμηματικά, και σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα κάποια στιγμή όταν οι συνθήκες θα την ευνοούν θα αντλήσει και τα υπόλοιπα 200 εκατ. ευρώ. 

Η ανακοίνωση της Eurobank

Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία η διαδικασία έκδοσης υβριδικών μη καινοτόμων τίτλων (Lower Tier I Capital) ύψους ευρώ 300 εκατ. από την εταιρία EFG Hellas Funding Limited, με έδρα το Jersey, θυγατρική της τράπεζας EFG Eurobank Ergasias.

Η έκδοση αυτή έγινε σε συνέχεια της από 30/6/2009 απόφασης της γενικής συνέλευσης της τράπεζας, βάσει της οποίας επιτρέπεται η τμηματική έκδοση αντίστοιχων τίτλων μέχρι το ποσό των 500 εκατ. ευρώ. 

Οι τίτλοι έχουν ημερομηνία έκδοσης 29/7/2009 και είναι χωρίς λήξη, με ρήτρα δικαιώματος πρόωρης αποπληρωμής από τον εκδότη μετά τις 29/10/2014, ρήτρες δικαιώματος ανταλλαγής, υπό όρους, σε κοινές μετοχές Eurobank EFG, με έκπτωση 12% από την τρέχουσα τιμή της μετοχής κατά το τελευταίο διάστημα που θα προηγηθεί της ανταλλαγής από τον κάτοχο του τίτλου και από τον εκδότη μετά τις 29/10/2014 και φέρουν την εγγύηση της Eurobank EFG. Οι τίτλοι έχουν σταθερή απόδοση για όλη τη διάρκεια ίση με 8,25%.

Οι τίτλοι θα είναι εισηγμένοι στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και διατέθηκαν με ιδιωτική τοποθέτηση.

Σύμβουλος της έκδοσης ήταν η HSBC BANK PLC. και κύριοι ανάδοχοι η Eurobank EFG και η HSBC BANK PLC.

Η παραπάνω έκδοση ενισχύει τα βασικά ίδια κεφάλαια (Tier I capital) και βελτιώνει περισσότερο τον ισχυρό συντελεστή κεφαλαιακής επάρκειας της Eurobank, ο οποίος βάσει των στοιχείων του α΄ τριμήνου του 2009 ανερχόταν ήδη σε 11,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v