Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον... Μπερλουσκόνι διαμαρτύρεται η Intralot

Οι αυστηροί όροι που επέβαλε μέσω της νεας νομοθεσίας η ιταλική κυβέρνηση για την αδειοδότηση των διοργανωτών του Ξυστό στην Ιταλία βγάζει την Intralot, εκ των πραγμάτων, εκτός.

Στον... Μπερλουσκόνι διαμαρτύρεται η Intralot
Οι αυστηροί όροι που επέβαλε μέσω της νέας νομοθεσίας η ιταλική κυβέρνηση για την αδειοδότηση των διοργανωτών του Ξυστό στην Ιταλία βγάζει την Intralot, εκ των πραγμάτων, εκτός ανταγωνσμού.

Με επιστολή της χθες προς τις αρμόδιες ιταλικές αρχές και κοινοποίηση στον πρωθυπουργό κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι και στον υπουργό Οικονομικών κ. Tremonti, ο επικεφαλής της θυγατρικής της Intralot στην Ιταλία, Intralot Italia, κ. Ruzzettu διαμαρτύρεται για τους αυστηρούς όρους που τέθηκαν στο νομοσχέδιο σχετικά με την παροχή αδειών και την 9χρονη διεξαγωγή του παιχνιδιού στην Ιταλία, που θέτουν εκτός διεκδίκησης την Intralot, απειλώντας με προσφυγή στις κοινοτικές αρχές.

Tην επιστολή της Intralot ακολούθησε έπειτα από μία ώρα πανομοιότυπη του CEO της ιταλικής εταιρίας Sisal κ. Petrone.

Βασικά, η ελληνική εταιρία επικαλείται ότι οι όροι συμμετοχής στον νόμο καταστρατηγούν τις κοινοτικές διατάξεις του ανταγωνισμού.

Τα σημεία που ενόχλησαν την ελληνική εταιρία, σύμφωνα με την επιστολή διαμαρτυρίας της, είναι δύο: η επιβολή προκαταβολικής αμοιβής στην κυβέρνηση 800 εκατ. ευρώ που δεν επιμερίζεται ανάλογα με το μερίδιο αγοράς των ενδιαφερόμενων παικτών, αλλά ισομερώς στους μετέχοντες. Δηλαδή, η Lottomatica που ήδη έχει 47.000 σημεία πώλησης στην Ιταλία καλείται να πληρώσει το ίδιο ποσό για την άδεια του Ξυστό με την Intralot, η οποία διαθέτει μόνο 800 σημεία πώλησης.

Στις 17 Ιουλίου σε αποκλειστικό ρεπορτάζ ("Ιταλία: Με ποιους όρους θα παίξει Ξυστό η ΙΝΛΟΤ"), το euro2day.gr αναφέρθηκε διεξοδικά στους όρους με τους οποίους αποφασίστηκε στην Ιταλία η διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Από τους υποψήφιους διεκδικητές του Ξυστό μόνο η Intralot δεν έχει τα 10.000 σημεία πώλησης που τίθενται ως προϋπόθεση αδειοδότησης.

Η Sisal, με την οποία η Intralot θα μπορούσε να συμπράξει, έχει 15.000 περίπου καταστήματα. Να σημειωθεί ότι η Lottomatica εκτός από τα 47.000 σημεία πώλησης και τη διετή παράταση της υφιστάμενης άδειας για το Ξυστό έχει αποκλειστικό συμβόλαιο με την Ένωση Καπνοπωλών της Ιταλίας (Tobbaconists) όπου θα διατίθενται τα προϊόντα της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v