Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία με GDF Suez

Εξασφαλίστηκαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες Αρχές και ολοκληρώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες και η GDF SUEZ μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο των Ήρων Ι και Ήρων ΙΙ.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία με GDF Suez
Εξασφαλίστηκαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες Αρχές και ολοκληρώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες και η GDF SUEZ μετέχει από σήμερα 3 Ιουνίου 2009 στο μετοχικό κεφάλαιο των Ήρων Ι και Ήρων ΙΙ, αναφέρει η ΓΕΚΤΕΡΝΑ σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα σεσυνέχεια της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι Όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και GDF SUEZ στις 11 Δεκεμβρίου 2008 για συμμετοχή κάθε Ομίλου με ποσοστό 50% σε δύο ενεργειακές μονάδες της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (Ήρων Ι και Ήρων ΙΙ), ανακοινώνονται τα εξής:

Εξασφαλίστηκαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες Αρχές και ολοκληρώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες και η GDF SUEZ μετέχει από σήμερα 3 Ιουνίου 2009 στο μετοχικό κεφάλαιο των Ήρων Ι και Ήρων ΙΙ.

Οι Ήρων Ι και Ήρων ΙΙ αποτελούν πρότυπες τεχνολογικά και περιβαλλοντικά μονάδες με καύσιμο το φυσικό αέριο και βρίσκονται στη Βοιωτία. Η μονάδα φυσικού αερίου ανοικτού κύκλου Ήρων Ι ισχύος 150 MW είναι η πρώτη ιδιωτική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργεί στην Ελλάδα από το 2004. Η μονάδα φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου Ήρων ΙΙ ισχύος 450 MW βρίσκεται σε φάση κατασκευής από την ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία στις αρχές του 2010.

Οι δύο ενεργειακές μονάδες ανήκουν εξίσου στους Ομίλους ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και GDF SUEZ και διοικούνται από κοινού από τους δύο Ομίλους, επωφελούμενες των συμπληρωματικών δραστηριοτήτων των ιδιοκτητών τους. Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέχει κυρίαρχη θέση και μεγάλη εμπειρία στους τομείς της ηλεκτροπαραγωγής, των κατασκευών, του real estate και των παραχωρήσεων στην Ελλάδα.

Η GDF SUEZ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ενέργειας παγκοσμίως, ενώ κατέχει και λειτουργεί σημαντικό αριθμό μονάδων φυσικού αερίου σε όλο τον κόσμο.

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ένας από τους μεγαλύτερους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους στους τομείς της ηλεκτροπαραγωγής από Θερμικές και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, των κατασκευών, της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων και των παραχωρήσεων.

Στον τομέα της ενέργειας, ο Όμιλος έχει εγκατεστημένη και υπό κατασκευή ισχύ που προσεγγίζει τα 800 MW, ενώ στόχος του είναι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς από θερμικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να ξεπεράσει τα 2000 MW μέχρι το 2012, στην Ελλάδα. Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαθέτει, επίσης, ισχυρή παρουσία στις βαλκανικές αγορές και στην περιοχή του Αραβικού Κόλπου.

Η GDF Suez είναι από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ενέργειας στον κόσμο με παρουσία σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα προστιθέμενης αξίας, στην ηλεκτροπαραγωγή και στο φυσικό αέριο. Αναπτύσσει την επιχειρηματική της δράση (ενέργεια, παροχή υπηρεσιών ενέργειας και περιβάλλον) με βάση ένα μοντέλο υπεύθυνης ανάπτυξης που λαμβάνει υπόψη του τις μεγάλες προκλήσεις της ανταπόκρισης στις ενεργειακές ανάγκες, της διασφάλισης της παροχής ενέργειας, της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της μεγιστοποίησης της χρήσης των διαθέσιμων πόρων.

Η GDF Suez βασίζεται σε διαφοροποιημένες πηγές προμήθειας και στη παραγωγή ενέργειας με ευέλικτο και αποδοτικό τρόπο, με στόχο την προσφορά καινοτόμων ενεργειακών λύσεων σε άτομα, πόλεις και επιχειρήσεις. Ο Όμιλος απασχολεί 200.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο και το 2008 εμφάνισε έσοδα 83,1 δις. ευρώ.

Η GDF Suez είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια των Βρυξελλών, του Λουξεμβούργου και του Παρισιού και συμμετέχει στους κύριους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες (CAC 40, BEL 20, DJ Stoxx, DJ Euro Stoxx 50, Euronext 100, FTSE Eurotop 100, MSCI Europe και ASPI Eurozone).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v