Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Καλύτερη η εικόνα για επισφάλειες στο Q2

Την αισιοδοξία τους για το μέλλον εξέφρασαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των επενδυτών τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και διαπίστωσαν ότι στο Q2 ίσως υπάρξει επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επισφαλειών.

ΕΤΕ: Καλύτερη η εικόνα για επισφάλειες στο Q2
Την αισιοδοξία τους για το μέλλον εξέφρασαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των επενδυτών για τα αποτελέσματα τριμήνου τα υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας και διαπίστωσαν ότι το δεύτερο τρίμηνο ενδεχομένως να υπάρξει επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επισφαλειών.

Στόχος του ομίλου παραμένει η ισχυρή ρευστότητα, η υγιής κεφαλαιακή βάση και η ενίσχυση χορηγήσεων με αυστηρά, ωστόσο, πιστοληπτικά κριτήρια.

«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η εικόνα της αγοράς έχει δύο όψεις: Την προ Μαίου εποχή όπου υπήρχε αυξητική τάση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την μετά Μαϊου που φαίνεται να σταθεροποιείται η κατάσταση», τόνισε ο γενικός διευθυντής του ομίλου κ. Άνθιμος Θωμόπουλος.

Αναλύοντας, τη δομή των μη εξυπηρετούμενων δανείων επεσήμανε πως τα πιο ασφαλή χαρτοφυλάκια είναι οι χορηγήσεις της στεγαστικής πίστης και των επιχειρηματικών δανείων. Απαντώντας, μάλιστα, σε σχετική ερώτηση είπε ότι «η κατάσταση του χαρτοφυλακίου των επιχειρηματικών δανείων δείχνει ότι αποφύγαμε τα χειρότερα» και οι προβλέψεις σε συνδυασμό με τις συρρωρευμένες καλύψεις που έχει σχηματίσει ο όμιλος δημιουργούν «άνετες συνθήκες για τα υπόλοιπα τρίμηνα».

Σε ό,τι αφορά τον ρυθμό αύξησης των δανείων τόνισε ότι η Εθνική ηγείται της αγοράς με ρυθμό 12%, διπλάσιο από το μέσο όρο και αναμένεται να διατηρήσει τα σκήπτρα.

Ερωτηθείς εάν η διοίκηση σχεδιάζει την επαναγορά των τίτλων του υβριδικού κεφαλαίου, που έχει εκδώσει στο παρελθόν, τόνισε πως προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για κάτι τέτοιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v