Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Πτώση 38,5% στα κέρδη το α΄ τρίμηνο

Πτώση της τάξης του 38,5% κατέγραψαν το α΄ τρίμηνο τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Intralot, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 22,103 εκατ. ευρώ.

Intralot: Πτώση 38,5% στα κέρδη το α΄ τρίμηνο
Πτώση της τάξης του 38,5% κατέγραψαν το α΄ τρίμηνο τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Intralot, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 22,103 εκατ. ευρώ, από 35,919 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου Intralot παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με αυτά του 1ου τριμήνου του 2008, φτάνοντας τα € 256 εκατ. στο α΄ τρίμηνο του 2009.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν κάμψη 36,4% φτάνοντας τα € 46,1 εκατ. συγκριτικά με τα € 72,5 εκατ. το α΄ τρίμηνο του 2008. Τα κέρδη προ φόρων (EBT) ήταν € 44,2 εκατ., παρουσιάζοντας μείωση 35,2% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2008.

Αναφορικά με τη μητρική εταιρία, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα € 27,3 εκατ., σημειώνοντας μείωση κατά 2,5% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2008, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα € 5,1 εκατ. Τέλος, όσον αφορά στα κέρδη μετά φόρων (EAT), αυτά διαμορφώθηκαν στα € 2,9 εκατ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου 2009, ο διευθύνων σύμβουλος της INTRALOT, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, δήλωσε: "Η Intralot κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου κατόρθωσε να πετύχει ικανοποιητικά αποτελέσματα, παρά την οικονομική κρίση και την αρνητική επίδραση των συναλλαγματικών ισοτιμιών σε χώρες όπου δραστηριοποιείται. Συγκεκριμένα, τα έσοδα των έργων της εταιρίας στην Τουρκία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και τη Νότιο Αφρική επηρεάστηκαν αρνητικά από συναλλαγματικές διαφορές που κυμάνθηκαν από υψηλά μονοψήφια ποσοστά και έφτασαν μέχρι και 25% περίπου. Επιπλέον, ο όμιλος είχε κόστη έναρξης των δραστηριοτήτων του σε αρκετές χώρες, περιλαμβανομένων της Ολλανδίας, κάποιων πολιτειών των ΗΠΑ (ανάμεσά τους και το Οχάιο), της Καραϊβικής και της Βραζιλίας.

Η Intralot κέρδισε τρεις νέους διαγωνισμούς στις ΗΠΑ (Λουιζιάνα, Οχάιο και New Hampshire), όπου η εταιρία έχει ήδη εδραιώσει ισχυρή παρουσία με εννέα συμβόλαια. Μία πολύ σημαντική στρατηγική εξέλιξη είναι η ίδρυση της Intralot Interactive, η οποία έχει στόχο να αξιοποιήσει τη μεγάλη δυναμική της αδειοδοτημένης αγοράς διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών, εστιάζοντας τόσο στις ευκαιρίες που απευθύνονται σε λοταρίες (Β2Β) όσο και στον τελικό καταναλωτή (Β2C). Αυτή η κίνηση πραγματοποιήθηκε εν όψει του κύματος της ελεγχόμενης απελευθέρωσης της αγοράς, η οποία ξεκίνησε από την Ιταλία και την Ισπανία και αναμένεται να συνεχιστεί στη Γαλλία, τη Δανία, την Ελβετία και σε άλλες χώρες. Σε αυτήν την κατεύθυνση η εταιρία υπέγραψε μια σημαντική συμφωνία συνεργασίας για την ιταλική αγορά με την PartyGaming, την κορυφαία εταιρία παιχνιδιών στο Διαδίκτυο, για τη διεξαγωγή τουρνουά πόκερ. Επιπλέον, η Intralot εισήλθε στην αγορά της Κροατίας υπογράφοντας συμβόλαιο για την παροχή υπηρεσιών για διαδικτυακά παιχνίδια.

Οι στόχοι του ομίλου για το 2009 περιλαμβάνουν τη βελτίωση της κερδοφορίας των υπαρχόντων συμβολαίων, τη διατήρηση της ηγέτιδας θέσης του στην επικράτηση σε νέους διαγωνισμούς και τη διαρκή ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Ακόμα, η Intralot, μέσω στρατηγικών συνεργασιών, θα εξετάσει τα σημαντικά επερχόμενα έργα ιδιωτικοποιήσεων και θα εστιάσει στην απελευθέρωση των αγορών και στις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αγορά του διαδικτύου. Τέλος, η ισχυρή οικονομική θέση του ομίλου και οι ελκυστικές αποτιμήσεις των εταιριών, που προκύπτουν από την κρίση, δημιουργούν πολύ ενδιαφέρουσες ευκαιρίες εξαγορών, τις οποίες η εταιρία αξιολογεί προσεκτικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v