Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε "BBB+" αναβαθμίζει τη Marfin Egnatia η Fitch

Σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Marfin Egnatia Bank προχώρησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch. Πρόκειται για τη μοναδική αναβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας ελληνικής τράπεζας.

Σε BBB+ αναβαθμίζει τη Marfin Egnatia η Fitch
Σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Marfin Egnatia Bank σε "BBB+" από "BBB" προηγουμένως προχώρησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch.

Παράλληλα, ο διεθνής οίκος διατήρησε αμετάβλητη την αξιολόγηση "ΒΒΒ+" της μητρικής τράπεζας Marfin Popular Bank, για την οποία επισημαίνεται ότι μετά την επέκτασή της σε διάφορες χώρες επικεντρώνεται στην οργανική ανάπτυξη διατηρώντας ισχυρή κερδοφορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναβάθμιση της Marfin Egnatia είναι μοναδική αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας ελληνικής τράπεζας και έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς γίνεται κατά τη διάρκεια διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Στην έκθεσή του ο διεθνής οίκος επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η αναβάθμιση της Marfin Egnatia Bank γίνεται επειδή διαθέτει σημαντικό δίκτυο, ισχυρή κερδοφορία, ανεπτυγμένη αποτελεσματικότητα κόστους και κεφάλαια υψηλής ποιότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v