Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΥΤΙΛ: Δεν κλείνει το Αλουμίνιο - Τι λέει για ΔΕΗ

Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα να κλείσει η Αλουμίνιον της Ελλάδος, διαμηνύουν κύκλοι της εταιρίας απαντώντας άμεσα στην ανακοίνωση της ΔΕΗ, που δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο.

ΜΥΤΙΛ: Δεν κλείνει το Αλουμίνιο - Τι λέει για ΔΕΗ
Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα να κλείσει η Αλουμίνιον της Ελλάδος, διαμηνύουν κύκλοι της εταιρίας απαντώντας άμεσα στην ανακοίνωση της ΔΕΗ, που δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο.

Αντίθετα, όπως επισημαίνεται, η διοίκηση της ΑτΕ επιδιώκει οριστική λύση στο θέμα της τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνει, καθώς, εκτιμάται ότι στη σημερινή συγκυρία η τιμολόγηση απειλεί τη βιωσιμότητα της. Πάντως, θα πρέπει να επισημανθεί ότι για εταιρίες του μεγέθους της ΑτΕ σε παγκόσμια βάση υπάρχει ειδική μεταχείριση στην τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε κάθε περίπτωση, κύκλοι της αγοράς εξέφραζαν ερωτηματικά, γιατί η ΔΕΗ έχει δύο μέτρα και σταθμά για την τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος. Ενώ για την ΑτΕ επιδιώκει αύξηση 10% στο Α150, στη Λάρκο «κλείνει τα μάτια»,όταν η τελευταία έχει εδώ και μήνες να πληρώσει το ρεύμα που καταναλώνει.

Αρμόδιες πηγές της ΔΕΗ για το θέμα της Λάρκο ανέφεραν ότι η εταιρία δεν αρνείται να πληρώσει το βιομηχανικό τιμολόγιο και την αύξηση του 10%, αλλά επειδή αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας η ΔΕΗ επιδεικνύει κατανόηση.

ΔΕΗ: Παραίτηση Αλουμίνιον από ασφαλιστικά μέτρα

Την παραίτηση της Αλουμίνιον από την αίτηση για λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ ανακοίνωσε η δημόσια επιχείρηση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Κατά τη σημερινή μετά από αναβολή (που ζήτησε η Αλουμίνιον ΑΕ) δικάσιμο της αίτησης της Αλουμίνιον ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείο Αθηνών για λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ, λόγω της από 1/7/08, κατ’ εφαρμογή της σχετικής Υπουργικής Αποφάσεως, αύξησης κατά 10% στο τιμολόγιο Υψηλής Τάσης (Α150), η Αλουμίνιον παραιτήθηκε από την αίτησή της αυτή.

Ως αιτιολογία για την παραίτηση προέβαλε ότι η ένδικη αίτηση κατέστη για αυτήν άνευ αντικειμένου, καθότι, και αν ακόμη γινόταν δεκτή από το Δικαστήριο, και πάλι η Αλουμίνιον «κλείνει» διότι αδυνατεί να πληρώσει ακόμη και το τιμολόγιο Α150 χωρίς την αύξηση του 10%.

Η δημόσια αυτή στο Δικαστήριο δήλωση επιβεβαιώνει τη θέση της ΔΕΗ ότι οι ισχυρισμοί της Αλουμίνιον περί δήθεν παράνομης επιβολής σε αυτήν της αύξησης του 10% εκ μέρους της ΔΕΗ, ήταν εξ αρχής προσχηματικοί και στόχευαν στην απόκρυψη της πραγματικής ουσίας της υπόθεσης.

Μετά την άρνηση ουσιαστικά της Αλουμίνιον να αναμείνει την απόφαση της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης για την μεταξύ μας έστω και προσχηματικά, τεθείσα, διαφορά, η ΔΕΗ θα προβεί με κάθε νόμιμο μέσο στη διασφάλιση των απαιτήσεών της κατά της Αλουμίνιον ΑΕ.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η ΔΕΗ δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί αυτή η αντιπαράθεση ως άλλοθι για να αποκρυβούν πιθανόν ειλημμένες, για άλλους λόγους, άσχετους με τη ΔΕΗ, επιχειρηματικές αποφάσεις της άλλης πλευράς".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v