Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΕΤΖΚ: Κινήσεις αναστροφής για N. Aφρική

Το νέο business plan της Πετζετάκις, το οποίο προβλέπει και αναθεωρημένα covenants θα παρουσιάσει στη γενική συνέλευση των ομολογιούχων την προσεχή Πέμπτη η νέα διοίκηση της εταιρίας.

  • του Χρήστου Κίτσιου
ΠΕΤΖΚ: Κινήσεις αναστροφής για N. Aφρική
Το νέο business plan της Πετζετάκις, το οποίο προβλέπει και αναθεωρημένα covenants θα παρουσιάσει στη γενική συνέλευση των ομολογιούχων την προσεχή Πέμπτη η νέα διοίκηση της εταιρίας.

Άμεση προτεραιότητα της νέας υπό τον κ. Γ. Πετζετάκι διοίκησης είναι η αναστροφή της πορείας της Petzetakis Africa η οποία έκλεισε το 2008 με μείωση EBITDA της τάξης του 70% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση και οριακά αποτελέσματα.

Προκειμένου να αναστραφεί η κακή λειτουργική πορεία της Petzetakis Africa η Πετζετάκις ενισχύει το management team της θυγατρικής της με νέα στελέχη και ρίχνει το βάρος της σε κινήσεις μείωσης κόστους και βελτίωσης της παραγωγικότητας.

Ακόμη κι αν αφαιρεθεί η επίπτωση από την υποτίμηση του ραντ έναντι του ευρώ (κοντά στο 30%) η πτώση της λειτουργικής κερδοφορίας της Petzetakis Africa το 2008 ήταν της τάξης του 50%. Με δεδομένο ότι σε όρους ραντ οι πωλήσεις της Africa παρέμειναν σταθερές η εταιρία δεν πέτυχε ούτε τους ελάχιστους αριθμοδείκτες.

Η διοίκηση της Πετζετάκις θα ενημερώσει τους ομολογιούχους και τις τράπεζες για την πορεία της Petzetakis Africa και τις κινήσεις αναστροφής όπως βέβαια και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η μητρική μια και πέραν της κρίσης η εγχώρια αγορά πλαστικών σωλήνων πλήττεται από την άπνοια στην οικοδομή και το πάγωμα δεκάδων μικρών δημόσιων έργων.

Στη συνέλευση αναμένεται να παραβρεθεί εκπρόσωπος της Credit Renaissance, ο οποίος πιθανώς θα αντιπροσωπεύσει και άλλους ομολογιούχους. Οι ελληνικές τράπεζες θα παραστούν με χαμηλόβαθμα στελέχη καθώς η διαδικασία για την αναθεώρηση των καλύψεων βάσει του αναθεωρημένου business plan τώρα ξεκινά για την Πετζετάκις.

Σημειώνεται ότι οι ομολογιούχοι πρέπει τυπικά να εγκρίνουν και την μετατροπή του ενός τρίτου (5,7 εκατ. ευρώ) του ΜΟΔ των 17,5 εκατ. ευρώ τα οποία έχει ήδη εγγράψει λογιστικά στην καθαρή της θέση η Αρ. Πετζετάκις

Μετά την παραίτηση Σπανουδάκη η υπό τον κ. Γ. Πετζετάκι διοίκηση συνέταξε νέο επιχειρησιακό πλάνο το οποίο προβλέπει διαφορετικές καλύψεις για τους ομολογιούχους και τις πιστώτριες τράπεζες.

Με δεδομένο ότι προς το παρόν η Πετζετάκις εξυπηρετεί τους τόκους των δανείων οι τράπεζες δεν δείχνουν να αγχώνονται ιδιαίτερα. Η Credit Renaissance στον αντίποδα επιδιώκει επ' αφορμή της μη επίτευξης των ελάχιστων αριθμοδεικτών ήδη από το καλοκαίρι να αλλάξει τους όρους του ΜΟΔ των 17,5 εκατ. ευρώ μειώνοντας την τιμή μετατροπής τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v