Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουρλούμης: "Δεν φεύγω μέχρι την τακτική ΓΣ"

Ο κ. Π. Βουρλούμης υπογράμμισε ότι δεν αποχωρεί από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου στον ΟΤΕ έως την τακτική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι. Τι είπε για Cosmofon, απολύσεις.  

Βουρλούμης: Δεν φεύγω μέχρι την τακτική ΓΣ
Ο κ. Π. Βουρλούμης υπογράμμισε ότι δεν αποχωρεί από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου στον ΟΤΕ έως την τακτική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι, στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους.  

Αναφερόμενος στις συνέργιες που αναμένεται να προκύψουν από τη συμφωνία με την Deutsche Telekom, σημείωσε ότι εκτιμάται πως θα προκύψουν εντός του 2009, κυρίως στις προμήθειες και έπονται εξελίξεις σε σχέση με την προσφορά κοινών προϊόντων.

Όποιες αλλαγές πραγματοποιηθούν στον Οργανισμό θα λάβουν πρώτα την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ, τόνισε ο κ. Βουρλούμης.

Σχολιάζοντας το ζήτημα της Cosmofon στα Σκόπια, επισήμανε ότι στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές για την εταιρία. Υπολογίζεται ότι θα κατατεθούν από έξι υποψήφιους προσφορές, από τους οποίους οι 5 υποψήφιοι θα είναι operators και το 1 θα είναι fund.

Σύμφωνα με τον κ. Βουρλούμη, η πώληση της Cosmofon θα ενισχύσει τη χρηματοροή του Οργανισμού, ο οποίος δεν πρόκειται να προχωρήσει σε δανεισμό την περίοδο 2009 - 2010. Σημείωσε ότι η εταιρία συνεισέφερε στον συνολικό τζίρο του ομίλου κατά 1%.  

Σε σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό του ΟΤΕ, ο κ. Βουρλούμης ανέφερε ότι εντός 2-3 μηνών θα έχει καθαρή εικόνα γι' αυτούς που θα πρέπει να αποχωρήσουν από τον Οργανισμό.

Η διαδικασία που θα ακολουθήσει η διοίκηση είναι να ολοκληρώσει τη μελέτη εκτίμησης του συγκεκριμένου αριθμού εργαζομένων που θα αποχωρήσουν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδέχεται να είναι και μεγαλύτερος από τον αριθμό των 2.000 ατόμων και εν συνεχεία να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, κάτι για το οποίο εξέφρασε και την αβεβαιότητα για την επίτευξη του στόχου.  

Σημειώνεται ότι το κόστος στον συνολικό τζίρο του ομίλου από τη μισθοδοσία ανέρχεται στο 30% και η τάση είναι ανοδική.

Επίσης, ανέφερε ότι τα χρέη του δημοσίου προς τον ΟΤΕ υπολογίζονται στα 60 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΤΕ, το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους εναλλακτικούς παρόχους προς την εταιρία ανέρχεται στα 77 εκατ. ευρώ, το οποίο και εκτιμά ότι θα χάσει λόγω της εξόδου τους από την αγορά, ενώ τα χρέη του ευρύτερου δημόσιου τομέα ανέρχονται στα 60 εκατ. ευρώ, τα οποία ωστόσο μέχρι στιγμής δεν μπορεί να εισπράξει με συμψηφισμό μερισμάτων, καθώς το απαγορεύει η κείμενη νομοθεσία. 

Για το 2008 οι επισφάλειες αυξήθηκαν κατά 15 εκατ. ευρώ και έφτασαν στο ποσό των 95 εκατ. ευρώ. 

Όσον αφορά στη δημιουργία εταιρίας real estate και την είσοδό της στο χρηματιστήριο, η διοίκηση του ΟΤΕ αποκάλυψε ότι η οικονομική κρίση έχει φρενάρει τους σχεδιασμούς της και ότι επανεξετάζεται η στρατηγική προώθησης του εγχειρήματος. 

Ο ΟΤΕ εκτιμά πως λόγω της οικονομικής κρίσης φέτος θα επηρεαστεί η αγορά των τηλεπικοινωνιών, καθώς εκτιμά πως θα αυξηθούν οι επισφάλειες, η υποτίμηση των νομισμάτων θα πλήξει εξωτερικές επενδύσει, ενώ ο κόσμος θα στραφεί σε φθηνότερα πακέτα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v