Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βωβός: "Στον αέρα" το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Φρένο στην κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Δεν θα ανασταλεί η διαπραγμάτευση της μετοχής. Τι απαντά η εταιρία. Οι επίσημες ανακοινώσεις.

  • των Εύας Καραμανώλη, Μάρως Τσαντήλα
Βωβός: Στον αέρα το γήπεδο του Παναθηναϊκού
Φρένο στην κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας, λίγες ημέρες μετά την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής, ενώ και η εταιρία αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα.  

Ειδικότερα, το τμήμα αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισε κατα πλειοψηφία (2-1) την απόρριψη του αιτήματος της εταιρίας για άρση της προσωρινής διαταγής αναστολής εργασιών στην περιοχή του Βοτανικού όπου επρόκειτο να κατασκευαστεί το γήπεδο. Το σκεπτικό της απόφασης δεν εχει γίνει ακόμη γνωστό.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομικών θα πρέπει να υποβάλλεται ετήσια έκθεση γιαι τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των νεων εγκαταστάσεων του ΠΑΟ στην ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού, ενώ εγκρίθηκε και η αύξηση των εμπορικών χρήσεων στο γήπεδο.

«Κανένα σχόλιο» από Βωβό

Επίσημη ενημέρωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς προς παρόν δεν έχει λάβει κάποιο σχετικό έγγραφο, αναμένει η εταιρία Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική, η οποία ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τις πληροφορίες που αναφέρουν πως απορρίφτηκε από το ΣτΕ το αίτημά της για άρση της προσωρινής διαταγής αναστολής εργασιών για το έργο του Βοτανικού.

Όπως ανέφεραν πηγές της εταιρίας, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της, δεν έχει περιέλθει σε γνώση αυτής κάποια επίσημη απόφαση για το αν απερρίφθη το αίτημά της, ούτε και της είναι γνωστό αν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει λάβει σχετική απόφαση, οπότε δεν μπορεί να υπάρξει κάποια αντίδραση προς το παρόν.

Η απόφαση για αναστολή εργασιών που αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες κατά πλειοψηφία το ΣτΕ, αφορά στην προσφυγή που κατέθεσαν κάτοικοι και φορείς της περιοχής κάνοντας λόγο για περιβαλλοντική επιβάρυνση από τη δημιουργία του εμπορικού κέντρου. Πάντως, η απόφαση του ΣτΕ θα ληφθεί σε περίπου δύο μήνες, στις 6 Μαρτίου, οπότε και πρόκειται να συζητηθεί η κύρια προσφυγή.

Να σημειώσουμε ότι η προσωρινή αναστολή των εργασιών είχε αποφασιστεί στις αρχές Δεκεμβρίου προκαλώντας τότε εξαιρετικά έντονη αντίδραση από την πλευρά της εταιρίας Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική.

Η επίσημη ανακοίνωση της Μπάμπης Βωβός

"Η εταιρία Μπάμπης Βωβός, ανακοινώνει ότι οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρίας μετέβησαν στον γραμματέα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο περί εκδόσεως αποφάσεως επί της αιτήσεως αναστολής για τις εργασίες που αφορούν στην κατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος που ανεγείρεται στον Βοτανικό ευσταθούν.

Η γραμματεία απάντησε ότι δεν υπάρχει απόφαση της επιτροπής αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υπόθεση αυτή.

Σε κάθε περίπτωση η εταιρία θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του ανωτέρω θέματος".

H νέα ανακοίνωση της Μπάμπης Βωβός

Σε συνέχεια του υπ' αριθμ. πρωτ. 121/14.01.2009 εγγράφου που απεστάλη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το οποίο αναφέρεται σε δημοσιεύματα του εντύπου και ηλεκτρονικού τύπου περί εκδόσεως αποφάσεως επί της αιτήσεως αναστολής για τις εργασίες που αφορούν την κατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος που ανεγείρεται στον Βοτανικό, η Μπάμπης Βωβός έλαβε το υπ' αριθμ. πρωτ. Π271/14.01.2009 Πιστοποιητικό του Γραμματέα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με το οποίο βεβαιώνεται ότι ".. από τα βιβλία εκδόσεως αποφάσεων Επιτροπής Αναστολών προκύπτει ότι μέχρι την 14 Ιανουαρίου 2009 δεν έχει εκδοθεί απόφαση επί της αιτήσεως αναστολής.".

Κατόπιν των ανωτέρω η διοίκηση της Μπάμπης Βωβός δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την πηγή των πληροφοριών που δημοσιεύτηκαν στον τύπο και επαναλαμβάνει ότι σε κάθε περίπτωση το επενδυτικό κοινό θα ενημερωθεί άμεσα για οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρξει επί του ανωτέρω θέματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v