ΔΕΗ: Αντικρουόμενα σενάρια για τη ρήτρα καυσίμων

Το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί από 1/1/09 η ρήτρα καυσίμων εξετάζεται στο ΥΠΑΝ. Η ΔΕΗ έχει προαναγγείλει ότι τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος από τη νέα χρονιά θα αυξηθούν κατά 5,6%, στο πλαίσιο της ρήτρας.

ΔΕΗ: Αντικρουόμενα σενάρια για τη ρήτρα καυσίμων
Το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί από 1ης Ιανουαρίου 2009 η ρήτρα καυσίμων από τη ΔΕΗ εξετάζεται στο υπουργείο Ανάπτυξης. Η διοίκηση της ΔΕΗ έχει προαναγγείλει ότι τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος από τη νέα χρονιά θα αυξηθούν κατά 5,6%, στο πλαίσιο της εφαρμογής της ρήτρας καυσίμων.

Ωστόσο, κύκλοι του ΥΠΑΝ επιβεβαίωσαν στο euro2day ότι ενδεχομένως να υπάρξει παρέμβαση του υπουργείου στο θέμα αυτό, ώστε να μην εφαρμοστεί για ένα διάστημα η ρήτρα καυσίμων. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση και άλλωστε προαπαιτείται η γνωμοδότηση και της ΡΑΕ, μετά από σχετικό αίτημα του υπουργού, το οποίο δεν έχει υποβληθεί.

Ας σημειωθεί ότι η ΔΕΗ έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στην κίνηση αυτή, στο πλαίσιο υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε στα τέλη του 2007. Έτσι, με βάση τους υπολογισμούς της ΔΕΗ, τα τιμολόγια θα επιβαρυνθούν στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου κατά 5,6%, θα μειωθούν στο δεύτερο τρίμηνο κατά 1,5% και η ρήτρα θα μηδενιστεί από 1ης Ιουλίου εφόσον οι τιμές του πετρελαίου θα κυμαίνονται στα 60 - 70 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v