Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Altec: Ζημιές 109,89 εκατ. ευρώ στο 9μηνο

Σημαντικές ζημιές ύψους 109,89 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο εννεάμηνο η Altec λόγω απομειώσεων ύψους 82,31 εκατ. ευρώ. Στα 119,86 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις σε ενοποιημένη βάση.

Altec: Ζημιές 109,89 εκατ. ευρώ στο 9μηνο
Σημαντικές ζημιές ύψους 109,89 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο εννεάμηνο η Altec λόγω απομειώσεων ύψους 82,31 εκατ. ευρώ.

Σαφώς επηρεασμένα από τις αρνητικές εξελίξεις της θυγατρικής της Altec Telecoms και την αίτηση πτώχευσης αυτής, είναι τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου Altec το 9μηνο του 2008.

Η Διοίκηση της εταιρίας στα πλαίσια της γενικότερης αναδιάρθρωσης του Ομίλου, προχώρησε σε απομειώσεις μιας σειράς αξιών που βρίσκονται στο ενεργητικό της, ύψους 82,31 εκ. ευρώ, κάτι που διευρύνει σημαντικά το τελικό αρνητικό αποτέλεσμα.

Οι πωλήσεις, πάντως σε ενοποιημένο επίπεδο διαμορφώθηκαν στα 119,86 εκ. ευρώ, το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2008, έναντι 150,41 εκ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Το αποτέλεσμα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων, ήταν αρνητικό και διαμορφώθηκε σε 94,83 εκ. ευρώ, έναντι κερδών 20,75 εκ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημιές ύψους 125,20 εκ. έναντι κερδών 6,72 εκ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα τρίτων διαμορφώθηκαν σε ζημιές ύψους 109,89 εκ. ευρώ, έναντι κερδών 3,66 εκ. ευρώ πέρυσι.
Σε επίπεδο μητρικής εταιρίας ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 59,50 εκ. ευρώ, έναντι 84,16 εκ. ευρώ πέρυσι.

Τα EBIDTA διαμορφώθηκαν σε ζημιές ύψους 100 εκ. ευρώ από κέρδη 16,56 εκ. ευρώ και τα καθαρά μετά από φόρους αποτελέσματα ήταν αρνητικά και διαμορφώθηκαν σε 128,16 εκ. ευρώ.
Παρά την δυσμενή αυτή πορεία των οικονομικών μεγεθών, η Διοίκηση της Altec εκτιμά πως με τις κατάλληλες κινήσεις, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, θα κατορθώσει να ανακάμψει και να βρεθεί και πάλι σε αναπτυξιακή τροχιά.

Η Altec θα επικεντρωθεί στις δραστηριότητες εκείνες που της επιτρέπουν να έχει ηγετικό ρόλο στην αγορά πληροφορικής, τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, μέσα από ολοκληρωμένες λύσεις που προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει στους πελάτες της.
Παράλληλα προχωρά στην απεμπλοκή της, από μη παραγωγικές επενδύσεις, αλλά και στην καλύτερη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της.

Στο μεταξύ ήδη βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης η εκπόνηση του business plan, μέσα από το οποίο θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την λειτουργική αναδιάρθρωση της επιχείρησης. Να σημειωθεί ότι η εκπόνηση του business plan πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες και το έχει αναλάβει μεγάλος διεθνής οίκος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v