Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli: Δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με δανεισμό

Κατηγορηματική σε ό,τι αφορά τη χρηματοοικονομική ευρωστία του ομίλου Folli Follie υπήρξε η διοίκηση του ομίλου σε τηλεδιάσκεψη προς ενημέρωση της επενδυτικής κοινότητας περί των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

  • της Πέννυς Κούτρα
Folli: Δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με δανεισμό
Κατηγορηματική σε ό,τι αφορά τη χρηματοοικονομική ευρωστία του ομίλου Folli Follie υπήρξε η διοίκηση του ομίλου κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης προς ενημέρωση της επενδυτικής κοινότητας περί των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Ο αντιπρόεδρος του ομίλου, κ. Τζ.Κουτσολιούτσος, απαντώντας σε "φήμες" ανέφερε ότι δεν υπάρχει ώριμο και απαιτητό από τις τράπεζες δάνειο εντός του 2008 και η εταιρία αποφάσισε να μη συνάψει ομολογιακό δάνειο το περυσινό καλοκαίρι, οπότε άρχισαν οι επιπτώσεις της χρηματοοικονομικής κρίσης.

Υποστήριξε ωστόσο ότι οι συνθήκες το 2009 θα βελτιωθούν, επιτρέποντας στον όμιλο να επεναδιαπραγματευτεί την αναδιάρθρωση του δανεισμού του.

Σε ό,τι αφορά τον καθαρό δανεισμό του, ο οποίος αναμένεται να διαμορφωθεί στο 600 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2008, ο κ. Κουτσολιούτσος ανέφερε ότι το 2009 θα διαμορφωθεί χαμηλότερα από το τριπλάσιο ποσό των κερδών EBITDA.

Επίσης υποστήριξε ότι οι επενδύσεις του ομίλου μπορούν εξυπηρετηθούν από την ταμειακή ρευστότητα που δημιουργούν οι πολυσχιδείς δραστηριότητές του.

Το ύψος των επενδύσεων το 2008 για το σύνολο του ομίλου αναμένεται να διαμορφωθεί στα 35 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2009 ο όμιλος μειώνει τον προϋπολογισμό του στα 35 - 40 εκατ. ευρώ από 65 - 70 εκατ. ευρώ που αρχικώς υπολόγιζε.

Αν και η διοίκησή του υποστήριξε ότι οι επενδύσεις για τη δημιουργία νέων καταστημάτων και ανακαινίσεων για Folli Follie και ΚΑΕ θα συνεχιστούν, ανέφερε ότι θα καθυστερήσει κατά έναν χρόνο το επενδυτικό πλάνο της Elmec Sport σε ό,τι αφόρά το άνοιγμα του ΜΙΝΙΟΝ και του πολυκαταστήματος στη Ρουμανία. Στο πλαίσιο των επεκτάσεων υπογραμμίστηκε ότι διατηρείται η αρχική συμφωνία εξαγοράς της Lapin, αν και έχει μετατεθεί.

Σε ό,τι αφορά τη διοικητική και λειτουργική αναδιάρθρωση του ομίλου, είπε ότι η απόδοση των συνεργιών που αναπτύσσονται θα φανεί το 2009.

Τέλος, ο όμιλος υπογράμμισε ότι διατηρεί αμετάβλητες της προβλέψεις του για το 2008 αλλά και θετικές εκτιμήσεις για το 2009, καθώς δεν διαπιστώνει επιβράδυνση της ανάπτυξής του.

Ειδικότερα, ο κ. Κουτσολιούτσος ανέφερε ότι διακρίνεται αύξηση μερίδιου ανά δραστηριότητα, καθώς η κατανάλωση μετακυλίεται από τα ακριβά προϊόντα σε προϊόντα μεσαίας κατηγορίας, όπως εκείνα της Folli Follie και της Links, ενώ ο τομέας πολυκαταστημάτων της Elmec κερδίζει έδαφος στην εγχώρια λιανική αγορά.

Υπογράμμισε τέλος ότι το μέγεθός του του επιτρέπει να έχει μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ έναντι τραπεζών, προμηθευτών και συνεργατών, γεγονός που θα φανεί καθαρότερα κατά την περίοδο της διεθνούς κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v