Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φρένο ΤτΕ σε ΕΤΕ για μονομερή μετατροπή συμβάσεων

Η Τράπεζα της Ελλάδος με επιστολή της καλεί την Εθνική Τράπεζα να αποσύρει τους νέους όρους που επιχειρεί να επιβάλει στους κατόχους πιστωτικών καρτών της.

Φρένο ΤτΕ σε ΕΤΕ για μονομερή μετατροπή συμβάσεων
Να αποσύρει τους νέους όρους που επιχειρεί να επιβάλει στους κατόχους πιστωτικών καρτών της καλεί η Τράπεζα της Ελλάδος με επιστολή της την Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων "Καθημερινή" και των "Νέα".

Ειδικότερα, με την επιστολή που απέστειλε στη διοίκηση της Εθνικής, η ΤτΕ ζητά να αποσυρθούν οι όροι που προβλέπουν τη δυνατότητα αναπροσαρμογής των επιτοκίων με βάση 14 δείκτες αλλά και περιθώριο 30 ημερών για την αποδοχή της νέας σύμβασης με εναλλακτική "επιλογή" την πλήρη εξόφληση του χρέους.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, οι όροι αυτοί είναι καταχρηστικοί.

Σημειώνεται ότι στους νέους όρους των συμβάσεων πιστωτικών καρτών προβλέπεται ότι η τράπεζα μπορεί να προσαρμόζει τα επιτόκια των πιστωτικών της καρτών λαμβάνοντας υπ' όψιν το επιτόκιο της ΕΚΤ, τους δείκτες επιτοκίων euribor, τις συνθήκες ιδίας αναχρηματοδότησης της τράπεζας, τον δείκτη ανεργίας, τις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, τους δείκτες νομισματικής κυκλοφορίας, τον δείκτη επιχειρηματικών προσδοκιών στις υπηρεσίες, τον πληθωρισμό, τον δείκτη πληθωριστικών προσδοκιών, τις τιμές των κατοικιών, την εξέλιξη της χρηματοδότησης προς τα νοικοκυριά, τον τζίρο στο λιανεμπόριο και τον δείκτη οικονομικού κλίματος. Η Τράπεζα της Ελλάδος ζητά να απαλειφθούν όλοι αυτοί οι δείκτες κατά τον προσδιορισμό των επιτοκίων.

Η Τράπεζα της Ελλάδος κρίνει καταχρηστική τόσο την πρόβλεψη χρέωσης ενός ή περισσότερων λογαριασμών των κατόχων πιστωτικών καρτών με ποσά τυχόν ανεξόφλητων οφειλών όσο και τον όρο που δίνει τη "δυνατότητα" στους κατόχους πιστωτικών καρτών είτε να αποδεχτούν εντός 30 ημερών τη σύμβαση με τη νέα της μορφή είτε να διακόψουν τη συνεργασία τους με την τράπεζα, επιστρέφοντας την κάρτα και ξεχρεώνοντας το σύνολο των οφειλών τους μέσω αυτής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v