Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγγελική έρευνα για τη Stanleybet

Την κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό απήγγειλε ο εισαγγελέας στη Stanleybet, ενώ διερευνώνται και άλλες αξιόποινες πράξεις. Εν τω μεταξύ, έκλεισε και το δεύτερο κατάστημα της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη.

Εισαγγελική έρευνα για τη Stanleybet
Την κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό απήγγειλε ο εισαγγελέας στη Stanleybet International, τονίζοντας παράλληλα ότι δημιουργούνται υπόνοιες και για άλλα ποινικά αδικήματα, όπως παράνομη τραπεζική διαμεσολάβηση, που πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω πριν παραπεμφθεί η υπόθεση στο δικαστήριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ημερησίας».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, για τον σκοπό αυτόν θα ξεκινήσει έρευνα, ώστε να συμπληρωθεί το σύνολο του κατηγορητηρίου για το οποίο θα δικαστεί η εταιρία.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρεται, έκλεισε και το δεύτερο πρακτορείο της Stanleybet International στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ είχε υποβάλει μήνυση κατά της Stanleybet, με αποτέλεσμα να συλληφθεί την Πέμπτη ο διαμεσολαβητής υπεύθυνος του καταστήματος της Stanleybet International -ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος αργότερα- και να κατασχεθούν ηλεκτρονικός εξοπλισμός, χρήματα και κουπόνια του καταστήματος.

Tι απαντά η StanleyBet

" Το Σάββατο, 8 Νοεμβρίου, στις 20:00 το βράδυ, η Αστυνομία, μετά από μήνυση της ΟΠΑΠ Α.Ε., συνέλαβε το διαμεσολαβούντα υπεύθυνο του καταστήματος της Θεσσαλονίκης καθώς και τρεις πελάτες και κατάσχεσε τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, χρήματα και κουπόνια.

Ο διαμεσολαβών της Stanleybet International κρατήθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και οδηγήθηκε την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στον εισαγγελέα ο οποίος διέταξε περαιτέρω έρευνα και άφησε τους συλληφθέντες ελεύθερους.

Ο Adrian Morris, Deputy Managing Director της Stanleybet International, δήλωσε: «Η ΟΠΑΠ Α.Ε. επέλεξε ως πεδίο αντιπαράθεσης μηνύσεις, συλλήψεις και δικαστικές διαδικασίες. Εμείς έχουμε ως πεδίο ανταγωνισμού την αγορά και είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τη δημιουργία μιας ρυθμισμένης και δίκαιης αγοράς αθλητικού στοιχηματισμού που θα λειτουργεί προς όφελος του Έλληνα καταναλωτή.

Μετά και την εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, είναι προφανές και σαφές ότι η επιλογή από την Εισαγγελία προανακριτικής διαδικασίας συνιστά σαφή αναγνώριση του νόμιμου δικαιώματος εγκατάστασης και διασυνοριακής παροχής υπηρεσιών αθλητικού στοιχηματισμού της Stanleybet International διότι, σε αντίθετη περίπτωση, όπως εξ’ άλλου συνηθίζεται, εάν η Εισαγγελία διέθετε ενδείξεις τέλεσης οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης, θα παρέπεμπε την υπόθεση απευθείας στο ακροατήριο χωρίς περαιτέρω έρευνα.
 
Θεωρούμε την κίνηση του ελληνικού Δημοσίου να συλλάβει τους διαμεσολαβούντες της Stanleybet International αντίθετη με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο εφ’ όσον οι μονοπωλιακοί περιορισμοί που εφαρμόζονται από το ελληνικό κράτος έχουν ήδη κριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως ασύμβατοι με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και η χώρα έχει κληθεί να συμμορφωθεί λαμβάνοντας τα απαιτούμενα μέτρα».

Η Stanleybet International συνεχίζει να υποστηρίζει ενεργά το δικαίωμά της να παρέχει τις υπηρεσίες της στον τομέα του αθλητικού στοιχηματισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τα άρθρα 43-49 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, η Stanleybet International έχει δικαίωμα να παρέχει διασυνοριακά τις υπηρεσίες της στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμα και εάν ένα κράτος μέλος θέτει μονοπωλιακούς περιορισμούς. Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων προστατεύει με απόλυτη σαφήνεια το δικαίωμα αυτό με πολλές αποφάσεις του, οι σημαντικότερες των οποίων (Gambelli και Placanica) αφορούν ευθέως τη Stanleybet International".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v