Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Κρίσιμη συνάντηση Αθανασόπουλου-Φώλια

Υπό τη σκιά των τελευταίων εξελίξεων που σχετίζονται με την καταγγελία από τη ΔΕΗ της σύμβασης με την Αλουμίνιον της Ελλάδος, συναντώνται ο υπ. Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας και ο CEO της Επιχείρησης, Τάκης Αθανασόπουλος.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
ΔΕΗ: Κρίσιμη συνάντηση Αθανασόπουλου-Φώλια
Υπό τη σκιά των τελευταίων εξελίξεων που σχετίζονται με την καταγγελία από τη ΔΕΗ της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας προς την Αλουμίνιον της Ελλάδος, συναντώνται σήμερα το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης κ Τάκης Αθανασόπουλος.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του euro2day, η συνάντηση θα γίνει χωρίς την παρουσία άλλων μελών της διοίκησης της ΔΕΗ. Δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί σε ποιον ανήκει η πρωτοβουλία της συνάντησης των δύο ανδρών, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως συνδυάζεται, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του euro2day, με την απόφαση του ΥΠΑΝ να καταθέσει σήμερα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ερώτημα για το θέμα της ΑτΕ.

Υπό αυτήν την έννοια, επιτρέπεται η εικασία ότι ενδεχομένως ο υπουργός να ζητήσει από τον κ. Αθανασόπουλο να μεταθέσει την προθεσμία που έχει θέσει η Επιχείρηση προς την ΑτΕ έως τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, προκειμένου η εταιρία να αναζητήσει άλλον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, μέχρι να γνωμοδοτήσει σχετικά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Ενδιαφέρον, συνεπώς, παρουσιάζει η συνάντηση των δύο ανδρών, καθώς και το αποτέλεσμά της, δεδομένου ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Φώλιας έχει διαφορετική προσέγγιση για ζητήματα που σχετίζονται με τους σχεδιασμούς της ΔΕΗ και προσωπικά του κ. Αθανασόπουλου.

Χθες, πάντως, στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ καταγράφηκε σύμπνοια μεταξύ της διοίκησης της Επιχείρησης και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για το θέμα της καταγγελίας της σύμβασης και της διακοπής προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας προς την ΑτΕ.

Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στο euro2day ότι για το θέμα αυτό οι θέσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είναι πολύ πιο κάθετες σε σχέση με τη διοίκηση της ΔΕΗ, άλλωστε έχουν δημοσιοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό και δεν αφορούν μόνον στην ΑτΕ, αλλά και στην Ενεργειακή Θεσσαλονίκης των ΕΛΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v