Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΓΡΑΣ: Μέχρι 5/9 οι δεσμευτικές προσφορές

Μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου καλούνται να υποβάλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους για το 51% της ΑΤΕ Ασφαλιστική και το δικαίωμα χρήσης του δικτύου της Αγροτικής Τράπεζας οι Ergo και Groupama.

  • του Χρήστου Κίτσιου
ΑΓΡΑΣ: Μέχρι 5/9 οι δεσμευτικές προσφορές
Μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου καλούνται να υποβάλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους για το 51% της ΑΤΕ Ασφαλιστική και το δικαίωμα χρήσης του δικτύου της Αγροτικής Τράπεζας για πώληση ασφαλιστικών προιόντων επί 10 συν 10 χρόνια, οι Ergo και Groupama.

Η εταιρία αναλογιστικών μελετών Hewitt Associates έχει παραδώσει στην ΑΤΕ και τον σύμβουλο πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστική την αναλογιστική μελέτη για την ασφαλιστική και αντίγραφά τους έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα δεκαήμερο περίπου σε Groupama και Ergo, προκειμένου να διαμορφώσουν σαφή εικόνα για την αναλογιστική θέση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής και να υποβάλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους.

Groupama και Ergo έχουν ήδη από τις 18 Ιουλίου πρόσβαση στα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία για την ΑΤΕ Ασφαλιστική καθώς λειτουργεί το data room.

Σημειώνεται ότι κύκλοι του πωλητή έχουν εκτιμήσει, το προηγούμενο διάστημα, ότι το πακέτο του 51% της ΑΤΕ Ασφαλιστική και του δικαιώματος διάθεσης προιόντων τους μέσω του δικτύου της ΑΤΕ για 10 συν 10 χρόνια, μπορεί να αποφέρει για την ΑΤΕ έσοδα ως 250 εκατ. ευρώ.

Όσα δηλαδή είχε λάβει η Alpha Bank πουλώντας στην ΑΧΑ το 99,56% της Alpha Aσφαλιστική και εκχωρώντας της μακροχρόνιο δικαίωμα χρήσης του τραπεζικού της δικτύου για προώθηση ασφαλιστικών και επενδυτικών προιόντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v