Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακραία διακύμανση για τη μετοχή της 3Ε

Στο 14,10% διαμορφώνεται το εύρος τιμών για τη μετοχή της 3Ε, καθώς μέγιστη τιμή καταγράφηκε στα 19,58 για να ακολουθήσει σειρά συναλλαγών σταδιακά στα 19,20 και με την πρόοδο της συνεδρίασης μέχρι τα 17,18 ευρώ.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Ακραία διακύμανση για τη μετοχή της 3Ε
Στο 14,10% διαμορφώνεται το εύρος τιμών για τη μετοχή της 3Ε, καθώς μέγιστη τιμή καταγράφηκε στα 19,58 ευρώ (στην προσυνεδριακή διαδικασία), για να ακολουθήσει σειρά συναλλαγών σταδιακά στα 19,20 ευρώ και με την πρόοδο της συνεδρίασης μέχρι τα 17,18 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία συναλλαγών (το σχετικό διάγραμμα της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"), η τιμή διαμορφώθηκε στα μέγιστα (στις 10:20), ακολούθησαν συναλλαγές 57.046 τεμαχίων μέχρι τα 19,20 ευρώ με τη διακύμανση να φτάνει μέχρι και το 15%.

Σε περιπτώσεις ακραίων διακυμάνσεων είθισται να ενεργοποιείται ο Μηχανισμός Ελέγχου Μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ) προκειμένου να συγκεντρωθούν οι εντολές που υπάρχουν στο σύστημα και να πραγματοποιηθεί η σχετική πράξη.

Σύμφωνα με τον ΑΜΕΜ, δεν μπορεί να μεταβληθεί η τιμή μίας μετοχής σε ποσοστό μεγαλύτερο του 2% με μία και μόνο πράξη.

Στην περίπτωση της Coca Cola, που επέστρεψε σήμερα στο ταμπλό, έπειτα από απουσία (λόγω διαδικασίας ονομαστικοποίησης), το σχετικό θέμα δημιούργησε, αν μη τι άλλο, αίσθηση στους εναπομείναντες στο κλεινόν άστυ. 

Με ανακοίνωση του Χ.Α. στα τερματικά του ΟΑΣΗΣ διευκρινίζεται ότι δεν κατέστη δυνατή η ενεργοποίηση του ΑΜΕΜ για "τεχνικούς λόγους".

**** Η ανακοίνωση του Χ.Α. στο ΟΑΣΗΣ

"Tο Χ.Α. ανακοινώνει ότι για τον υπολογισμό της τιμής ανοίγματος της μετοχής ΕΕΕΚ, η οποία σήμερα διαπραγματεύεται με διαφορετικό ISIN λόγω ονομαστικοποίησης των μετοχών της, δεν ενεργοποιήθηκε για τεχνικούς λόγους η επέκταση του χρόνου προσυνεδρίασης, όπως προβλέπεται από τον μηχανισμό ΑΜΕΜ".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v